Forside » Forskning, viden og oplysning » Hundehvalpe hjælper mod eksamensskræk

Hundehvalpe hjælper mod eksamensskræk

træt cockerspanielhvalpBerlingske skriver i dag, at flere amerikanske universiteter tilbyder eksamensangste studerende at stresse af ved at kæle med hundehvalpe.

Stress af med en hundehvalp

Flere forskellige universiteter tilbyder deres studerende at stresse af ved hjælp af kontakt med hunde.

Der er flere forskellige varianter af konceptet:

  • Dalhousie universitetet i Halifax, Canada har etableret et såkaldt ”Puppy Room”, hvor studerende tre dage i denne uge kan kæle og nusse med hundehvalpe
  • Universiteter i Texas og Los Angeles afholder en hvalpedag op til eksamen, hvor de studerende kan møde hvalpe, som stilles til ”rådighed” af hundeejere og internater
  • University of Wisconsin i Oshkosh tilbyder de studerende, at de kan låne en hund, som de kan gå tur med

Idéen menes at stamme fra den velrenommerede Yale Law School. Sidste år gav universitetet nemlig de studerende mulighed for at låne terapihunden Monty i en halv time ved bibliotekets skranke, hvilket gav anledning til en del omtale i pressen.

Danske studerende efterspørger ikke hundehvalpe

Berlingske har spurgt studiechef ved Københavns Universitet, Claus Nielsen, om der også er hvalperum på vej til Københavns Universitet. Det er der dog umiddelbart intet, der tyder på, for som Claus Nielsen udtaler ”Hvalperum står nok ikke øverst på listen over universitetets nye tiltag. Jeg hører ellers rigtigt mange ønsker fra studerende, men hvalpe har de altså ikke bedt om. Endnu da”.

Kilde: Berlingske
Foto: Line, Hunde Nyheder 

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*