Forside » Bøger, film, TV og nettet » ”Hundekirkegården” – Dokumentarfilm på DR1

”Hundekirkegården” – Dokumentarfilm på DR1

HundekirkegårdI morgen, onsdag d. 4. januar kl. 20, sender DR1 dokumentarfilmen ”Hundekirkegården”, der på kærlig vis skildrer relationen mellem mennesker og deres dyr.

”Hundekirkegården”

Når ”Hundekirkegården” i morgen aften ruller over skærmen på DR1, fortælles samtidig historien om en række mennesker, der har måttet sige farvel til deres trofaste ven og følgesvend, og har valgt at lade deres dyr begrave på ”Dyrenes Mindegrave” i Tårnby på Amager.

Dyr svigter ikke

De medvirkende i dokumentarfilmen ”Hundekirkegården” har kun det til fælles, at kæledyr kom til at præge deres liv – og at dyrene efter døden endte på en dyrekirkegård på Amager. Men der er alligevel flere fælles træk. Mange mennesker knytter sig så tæt til deres kæledyr, at samværet med dem bliver vigtigere og mere givende end samværet med mennesker. For nogle er kæledyrene et middel mod ensomhed og et skjold mod menneskelig svigt.

”Dyr svigter ikke. De er trofaste. Man kan betro sig til dem og de sladrer ikke, har de medvirkende i ’Hundekirkegården’ forklaret mig”, fortæller filmens tilrettelægger, Per Wennick.

Er det voksende antal kæledyr et udtryk for manglende menneskelig relation?

Dokumentarfilmen følger en række forskellige personer, og seerne bliver taget med både på gravpladsen, og hjemme i privaten hos flere af dem.

Per Wennick forklarer ”’Hundekirkegården’ er en kærlig skildring af relationen mellem mennesker og dyr og giver anledning til at reflektere over, hvordan vi har det med vores medmennesker. Kender vi hinanden godt nok? Udviser vi omsorg? Interesserer vi os for dem, og kan vi stole på dem? Eller er de mange kæledyr i Danmark og menneskers tætte tilknytning til dem måske et udtryk for, at det nære, det fortrolige og det at blive anerkendt ikke i samme grad som tidligere opnås i relationen til vores medmennesker?”

”Hundekirkegården” på DR1, d. 4. januar kl. 20.00

I Danmark holdes mere end en halv million hunde som kæledyr – og dertil kommer et stort antal katte samt flere andre dyr. Men hvad er det samværet med et kæledyr giver mennesker, og er anskaffelsen af et kæledyr for nogle i virkeligheden et middel mod ensomhed og et skjold mod menneskelig svigt? Dét er nogle af de spørgsmål, der tages fat i, når ”Hundekirkegården” i morgen, onsdag, sendes på DR1 kl. 20.00.

Mindeperler med dyrets aske

Læs også vores tidligere artikel om mindeperler med dyrets aske – en anden måde at mindes sit afdøde dyr på, som giver mulighed for altid at have dyret med sig.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen. Venligst udlånt af DR

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*