Forside » Politik, regler og love » Hundelorte kan koste bøde

Hundelorte kan koste bøde

hundelort

Hvis du undlader at samle op efter hunden, risikerer du at få en bøde, men også grundejere der lægger fortov til, kan gøres ansvarlige. Sådan lyder beskeden fra advokat Litten Posselt Olsen.

Saml op og husk posen

Der er mere end en halv million hunde i Danmark, så det bliver selvsagt til en del efterladenskaber. Heldigvis findes der mange eksemplariske hundeejere, der samler op efter deres hund, men der findes også dem, der lader lorten ligge eller midtergruppen der samler op for så at smide posen.

Men det er rent faktisk strafbart ikke at rydde op efter sin hund, fortæller Litten Posselt Olsen, advokat i Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.

– Den, der lufter hunden, har pligt til at samle op efter den ifølge vejloven og færdselsloven. Hvis politiet ser, at man går videre uden at samle op, kan man straffes med bøde, men i praksis er det formentlig sjældent, det sker, forklarer hun.

Grundejeren kan ”ende med lorten”

Hvis hundeejeren undlader op efter hunden, kan grundejeren ende med lorten så at sige.

– Som parcelhusejer har man pligt at vedligeholde og rengøre fortovene op til sin grund. Gør man ikke det, og nogen falder i det, står man med ansvaret, lyder det fra Litten Posselt Olsen, som fortsætter – Hvis man som grundejer ved, hvilken hund der har besørget på fortovet, vil man faktisk kunne gøre sit regreskrav gældende overfor hundeejeren.

Selvom sandsynligheden for at få en sådan sag på halsen formentlig ikke er den største, er det blot endnu en god grund til at samle op efter sin hund, så det er opfordringen herfra.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*