Forside » Politik, regler og love » Hundelovens observationsliste

Hundelovens observationsliste

BullmastiffHundeloven har nu været gældende siden 1. juli 2010, hvor der blev indført et forbud mod besiddelse og avl af 13 hunderacer samt blandinger, hvori disse racer indgår. Hundeloven skal efter planen evalueres efter 3 år, hvor det bl.a. skal diskuteres, hvilke racer den skal omfatte.

Evaluering af hundeloven

I forbindelse med indførelsen af hundeloven blev det derfor bestemt, at der skulle udarbejdes en observationsliste med hunderacer, som skal observeres i den 3-årige evalueringsperiode. Der skal herefter tages stilling til, om nogen af disse racer ligeledes skal omfattes af forbuddet.

Hunderacerne på observationslisten

Justitsministeriet har i denne måned sendt brev til Rigspolitiet samt øvrige myndigheder og organisationer indeholdende observationslisten, og listen indeholder følgende 12 hunderacer:

Det noteres samtidig, at listen kan udvides yderligere, hvis der viser sig behov for dette.

Evalueringsperioden

Evalueringsperioden i forbindelse med hundeloven løber frem til d. 1. juli 2013. I perioden vil der løbende blive holdt øje med antallet af sager, der vedrører hunderacerne på observationslisten. Denne information vil være blandt parametrene, når hundeloven og de hunderacer den omfatter, skal evalueres. Observationslisten har derimod ingen umiddelbare retsvirkninger for de personer, der i dag besidder de pågældende hunde.

Læs her hvilke hunderacer der er helt forbudte i Danmark.

Kilde: Justitsministeriet

Kommentarer til hundeloven og observationslisten

Hunde Nyheder har som opfølgning på ovenstående  kontaktet en række partier, organisationer, foreninger og enkeltpersoner for at høre deres holdning til hundeloven generelt samt den nye observationsliste. Følg linksene herunder for at læse de kommentarer vi indtil nu har modtaget.  

Partiet Fokus om hundeloven
Radikale Venstre om hundeloven 
Erik Westengaard om hundeloven
Enhedslisten om hundeloven
Dyrenes Beskyttelse om hundeloven
Dansk Folkeparti om hundeloven
Konservative om hundeloven

Foto: ©iStockphoto.com/Wavetop

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*