Forside » Forskning, viden og oplysning » Hundenæser skal finde truede dyr

Hundenæser skal finde truede dyr

Lufthavnshund

I Asien er der stor efterspørgsel på medicin, der er lavet på horn og knogler fra forskellige truede dyrearter. Det har fået kineserne til at indlemme hundene i kampen mod den illegale import.

Hundekorps i stil med narkohundene

Narkohunde er allerede et brugt redskab i lufthavnene, hvor de er flittige til at snuse sig frem til narkotika, der forsøges smuglet over grænserne.

Det nye korps af ”snifferhunde” skal på tilsvarende vis forsøge at få færten af horn fra næsehorn, elfenben og tiger- og løveknogler. De ny-uddannede hunde kan derved være med til at fange kriminelle, der bruger luftvejen til at smugle horn og knogler fra truede dyrearter ind på det asiatiske marked.

Hundekorpset vækker glæde hos Verdensnaturfonden

Det nye hundekorps vækker glæde hos Verdensnaturfonden. Generalsekretær, Gitte Seeberg, forklarer til TV2, ”Handel med truede dyr er blevet et illegalt marked på niveau med narko- og menneskehandel. Et horn fra et næsehorn kan være ligeså meget værd som guld. Hvis vi vil opleve elefanter, næsehorn og tigre i naturen i fremtiden, skal vi internationalt slå hårdt ned på den ulovlige handel med strengere straffe og en større indsats for at stoppe de kriminelle”.

Stigningen i krybskytteriet i Afrika og handlen i Asien skyldes især, at der i Asien er stor efterspørgsel på medicin, der er lavet på horn og knogler.

Kilde: TV2.dk
Foto: Line, Hunde Nyheder