Forside » Velfærd og velgørenhed » Hundene mærker også finanskrisen

Hundene mærker også finanskrisen

Hunde og finanskriseMange er blevet enten direkte eller indirekte berørt af finanskrisen – desværre gælder det ikke kun os tobenede, for også hundene er mærkede af, at krisen kradser. Vi har været i kontakt med Christian M. Birkemark, Bestyrelsesformand for Hundens Tarv, for at høre, hvordan foreningen mærker krisen…

Færre medlemmer end tidligere

Christian Birkemark forklarer, at Hundens Tarv bl.a. slås med medlemstilbagegang samt at forretninger er blevet mere tilbageholdende med at donere gaver til foreningen, end de tidligere har været. Mens det for medlemmernes vedkommende kan være svært entydigt at give krisen skylden, da folk som oftest ikke angiver nogen konkret grund, når de stopper medlemskabet, er forretningerne ikke blege for at pege på krisen som årsag til, at de ikke længere donerer gaver til velgørende foreninger som Hundens Tarv.

Fra dyrepoliti til internatstøtte

Hundens Tarv kæmper for en lang række mærkesager, bl.a.

  • En skærpelse af strafferammerne for mishandling og vanrøgt af dyr
  • Et uafhægigt dyrepoliti
  • Hjælp til akut aflivningstruede hunde (f.eks. hvor ejeren er død), hvis hunden har en chance for et godt liv
  • Oplysningsarbejde så alle hundeejere klædes på til at give hunden et godt og værdigt liv
  • Støtte til internater, der formidler hunde

Hundens Tarv er en 100 % frivillig forening, og ingen modtager løn for det arbejde, de udfører. Til gengæld havner alle midler i foreningens kasse, så der kan arbejdes for foreningens mærkesager og dermed for alle de mange hunde og hundeejere, der har brug for lidt ekstra støtte for at få et godt liv.

Støtte til Hundens Tarv

Midlerne til foreningens arbejde kommer bl.a. fra medlemskaber, fra overskuddet ved Dog Camp, fra Finanslovens Dyrevelfærdspulje og fra private donationer. Sidstnævnte modtager Dyrenes Tarv dog ikke så mange af, hvilket ifølge Christian Birkemark bl.a. kan skyldes, at Hundens Tarv endnu ikke har en størrelse, der tillader, at man kan trække donationerne fra i skat.

På grund af det beskedne antal private donationer er det også svært at se en eventuel sammenhæng mellem finanskrise og færre donationer, hvorimod tilbagegangen i medlemstal betyder meget for Hundens Tarv. Konsekvenserne kan være, at foreningen kan blive nødt til at afvise hunde, hvilket dog heldigvis ikke er sket endnu, forklarer Christian Birkemark.

Mere information om Hundens Tarv og dens arrangementer

I næste uge kan du på hundenyheder.dk bl.a. se frem til en artikel om Hundens Tarv’s årligt tilbagevendende arrangement, Dog Camp, men du kan allerede nu besøge Hundens Tarv’s hjemmeside, hvis du vil læse mere om foreningen. 

Foto: Line, Hunde Nyheder 

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*