Forside » Hunderace » Raceportræt: Cairn Terrier
« Ny søgning efter hunderacer

Raceportræt: Cairn Terrier

Cairn TerrierMette Toft fra Kennel Tofthus har hjulpet os med at besvare de 5 spørgsmål, der danner baggrund for raceportrættet af Cairn Terrieren.

Kennel Tofthus er en DKK-registreret kennel, hvor der leves tæt sammen med hundene. Kennelen er beliggende I Kongens Lyngby nord for København og har siden 1978 opdrættet Cairn Terrier.

Cairn Terrierne har bidraget til mange sjove oplevelser i familiens hverdag, ligesom såvel udstillinger som rejser med hundene har været en del af tilværelsen.

Gennem årene er det blevet til mange Kennel Tofthus-hvalpe og en lang række af hundene har opnået fine titler, som f.eks. dansk og internationalt championat samt et par verdensvindere. Ligeledes har kennelen flere år vundet konkurrencen om årets Cairn Terrier opdrætter.

Ifølge Mette Toft er den allerstørste glæde dog samværet med de dejlige Cairn Terriere, som familien deler deres dagligdag med.

Hvad kendetegner en Cairn Terrier?

En Cairn Terrier er en robust, stærk og aktiv mindre hunderace, med et stort ego og et nysgerrigt og venligt sind. Den er meget kælen og indladende overfor mennesker og glad for børn i alle aldre. En Cairn Terrier viser sin ejerfamile stor hengivenhed, men vil også gerne i kontakt med fremmede. Cairn Terrierens størrelse og indladende karakter gør den til en glad og nem følgesvend i alle sammenhænge, ligesom dens selvstændige væsen betyder, at den har nemt ved at tilpasse sig fremmede omgivelser.

Hvor meget motion/aktivering kræver en Cairn Terrier?

Cairn Terrieren er en sund og stærk race, der er en ideel makker til lange gå- og løbeture i skoven, men som også er fuldt ud tilfreds med helt almindelige, daglige lufteture. Derfor er Cairn Terrieren lige velegnet til den aktive børnefamilie som til pensionisten, der ønsker at hygge sig med en kærlig hundeven.

Hvordan aktiverer man bedst en Cairn Terrier udover gåture?

Cairn Terrieren er kvik, intelligent og hurtigt opfattende, så hvis ejeren ønsker det, vil den altid være veloplagt i forbindelse med forskellige former for træning.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

En Cairn Terrier har ruhårs-pels. Det betyder, at den skal trimmes nogle gange om året, men til gengæld fælder den så ikke, og ejeren slipper for hundehår i hjemmet.

Har du nogle gode råd til folk, der overvejer at anskaffe sig en Cairn Terrier?

Som opdrætter af racen kan jeg selvsagt finde mange gode fordele ved netop en Cairn Terrier, men jeg kan bl.a. nævne, at Cairn Terrieren er en meget sund race med en venlig og indladende karakter, der sammen med dens størrelse (gennemsnitlig 7 kg) betyder, at det er nemt og ukompliceret at have den både i familiens dagligdag derhjemme og i familiens mere udadvendte aktiviteter. At den ikke fælder, når den bliver holdt trimmet, er en kæmpe fordel for de fleste. I racens oprindelsesland, Storbritannien, går Cairn Terrieren for at være ”The best little pal in the world”, og det kan faktisk ikke siges kortere eller mere rammende.

Når det er sagt, er der også nogle råd, der knytter sig generelt til dét at anskaffe sig en hundehvalp. Her vil jeg generelt råde folk til at være opmærksomme på, om hvalpene hos opdrætteren kommer glade hen og hilser, om moren og faren (hvis han også er der) er venlige og imødekommende. Om moren og hvalpene er rene, og der er rent i deres omgivelser. Om hvalpene er buttede og veltilpasse, og om opdrætteren virker tillidsvækkende, og køberen får opfattelsen af, at hvalpene og kennelens hunde i øvrigt har nær daglig kontakt med opdrætteren.

Fotos: Venligst udlånt af Mette Toft

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*