Forside » Hunderace » Raceportræt: Cavalier King Charles Spaniel
« Ny søgning efter hunderacer

Raceportræt: Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles SpanielLone Fritzbøger, formand for Cavalierklubben samt indehaver af Kennel Tuasiwa, har været behjæpelig med at svare på 5 spørgsmål, der danner baggrund for raceportrættet af Cavalier King Charles Spaniel.

Lone og familien fik deres første Cavalier i 1996 og har været formand for Cavalierklubben lige siden klubbens start den 1. januar 2001.

Familien har et mindre opdræt af Cavalierer. De har 3 tæver og 1 hanhund. Endvidere er Lone hvalpeinstruktør i DKK og er ”Før du køber hund”-underviser i DKK. Udover dette var Lone i 2002 med til at udgive den første danske bog om Cavalieren.

Hvad kendetegner en Cavalier King Charles Spaniel?

Det, der især kendetegner en Cavalier, er, at den elsker at være sammen med sin familie.

En Cavalier er en ideel familiehund, som selv børnene kan være med til at passe. Det er en kærlig hund, der nyder at hygge med familien i sofaen.

En Cavalier har en fin størrelse, som gør den nem at have i en lejlighed og ikke mindst tage med på besøg hos familie og venner. Cavalieren er generelt glad for at komme med ud at køre i bil, også selvom man kun skal en kort tur. og hvis valget står mellem at blive hjemme eller køre en kort tur, så vil den til hver en tid vælge køreturen.

Som udgangspunkt trives en Cavalier fint med andre hunde.

Hvor meget motion/aktivering kræver en Cavalier King Charles Spaniel?

En Cavalier har ikke et stort behov for at blive aktiveret dagligt med lange gåture eller lignende, for den nyder at ligge og sove i sofaen. Gåture er den også glad for – om det er en lang eller en kort tur, gør i midlertidig ingen forskel for en Cavalier.

Man skal dog ikke tage fejl af Cavalieren. Det er en både glad og aktiv hund, som elsker at dyrke både agility, lydighed/rallylydighed og nogle Cavalier-ejere dyrker også – med stor succes – “dog dancing”. Kodeordet er nærværet med ejeren, for Cavalieren holder af alle mulige former for aktiviteter – bare den får lov til at samarbejde med sin ejer, så er den glad.

Hvordan aktiverer man bedst en Cavalier King Charles Spaniel udover gåture?

En Cavalier er en alsidig hund, der bruges til bl.a. fuglejagt, lydighedstræning, agility og udstilling.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

Der er ikke den store pleje forbundet med en Cavalier.

Har du nogle gode råd til folk, der overvejer at anskaffe sig en Cavalier King Charles Spaniel?

Man skal være opmærksom på at Cavalieren kan have hjerteproblemer, det er derfor vigtigt at købe en hvalp, hvor begge forældredyrene er hjertescannet og godkendt hos en af de dyrlæger, der er godkendt til at foretage hjerteundersøgelser. Listen over godkendte dyrlæger kan ses på Cavalierklubbens hjemmeside.

Mere information om Cavalier King Charles Spaniel

Besøg Cavalierklubbens hjemmeside, hvis du ønsker at læse mere om Cavalier King Charles Spaniel.

Foto: Venligst udlånt af Lone Fritzbøger

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*