Forside » Hunderace » Raceportræt: Dalmatiner
« Ny søgning efter hunderacer

Raceportræt: Dalmatiner

dalmatinerTenna Johansen har været så venlig at svare på de fem spørgsmål herunder, der tilsammen danner raceportrættet af dalmatineren.

Tenna Johansen har haft dalmatinere i mere end 20 år og bruger dalmatinerne til såvel udstilling som lydighed. Tenna fik i 2006 sit første kuld under kennelnavnet Spotty Buddy.

Hvad kendetegner en dalmatiner?

Den typiske dalmatiner er glad og venlig, blid af temperament og udadvendt.

Dalmatineren er intelligent og lærenem og vil gerne gøre sin ejer tilpas. Den ved udmærket, hvad du vil have den til at gøre og den er sig helt bevidst, når den laver numre. En dalmatiner ved altid, hvad den vil opnå, og nøjagtig hvordan den skal opnå det. Dalmatineren kan lægge en utrolig charme for dagen.

Dalmatineren kan ikke leve i en hundegård. Den knytter sig til hele familien, er glad for børn og vil være en del af familien og den deltager gerne i familiens aktiviteter. Det er en rigtig hyggehund.

En dalmatiner har en speciel måde at kommunikere på – et særpræg ved racen er, at den kan smile. Dalmatineren kan se ud som om, den er aggressiv, men det er den på ingen måde. Det er hundens måde at vise venlighed på. Hvis den har lavet ulykker, smiler den over hele hovedet. Dalmatineren er også en meget talende hund, og den kan lave forskellige ”gryntelyde”

Hvor meget motion/aktivering kræver en dalmatiner?

dalmatiner set fra sidenDalmatineren er meget rolig indenfor, men meget aktiv udenfor.

Dalmatineren skal have daglig motion og opgaver, som kræver hjerneaktivitet. En dalmatiner har et moderat motionsbehov; En daglig gåtur på ½ til 1 time er tilstrækkelig og den vil gerne løbe løs jævnligt.

Dalmatineren er meget udholdende, så man skal lave et motionsniveau, som man selv kan leve op til.

Hvordan aktiverer man bedst en dalmatiner udover gåture?

Dalmatineren trives bedst med, at man aktiverer den og den kan lide alle former for aktivitet, såsodalmatinerhvalpe med brune og sorte pletterm løbeture, cykelture, lydighedstræning og agility.

Dalmatineren er en intelligent og meget lærevillig hund, og den lærer hurtigt, men opgaverne skal være afvekslende og udfordrende, for at den finder det interessant.

En dalmatiner gider ikke gentagelser. Første gang man beder den om noget, gør den det – anden gang gør den det på en måde, som om den ville spørge, om det nu også var nødvendigt – og tredje gang gider den ikke.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

Den korte pels kræver ingen særlig pleje.

Dalmatineren fælder hele året rundt og de små hvide hår ses nemt på mørkt tøj.

Har du nogle gode råd til folk, der overvejer anskaffe sig en dalmatiner?

dalmatinerhvalpe uden pletterFørstegangskøbere tror ofte, at dalmatineren kun har sorte pletter, men der er lige så mange, som har brune pletter og dette er ikke en fejl. 
Derudover er det faktisk sådan, at dalmatinerhvalpene bliver født hvide, og de får først deres pletter efter 10-12 dage.

Dalmatineren er generelt en sund race og alvorlige fejl forekommer sjældent.

Den kan have skønhedsfejl, som et blåt øje eller patch.

Fotos: Venligst udlånt at Tenna Johansen

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*