Forside » Hunderace » Raceportræt: Fransk Bulldog
« Ny søgning efter hunderacer

Raceportræt: Fransk Bulldog

Fransk BulldogBulldog-Klubben har været behjælpelig med at svare på 5 spørgsmål om den franske bulldog. Bulldog-Klubben er Danmarks ældste specialklub under Dansk Kennel Klub, og dens historie går helt tilbage til 1908.

Hvad kendetegner en Fransk Bulldog?

Den Franske Bulldog er omgængelig, munter og glad for at lege. Den er sporty, vågen, elsker at være midtpunkt og klovner gerne!

Den er usædvanlig hengiven overfor sine ejere og familiens børn – sommetider overstadig og stædig. Den Franske Bulldog holder meget af at være en del af familien og er følsom overfor isolation.

Den Franske Bulldog er en ”indehund”. Den er kuldefølsom, så den egner sig ikke til at leve udendørs. Den er ligeledes følsom overfor stærk varme, så det er vigtigt altid at sørge for skygge til den.

Den Franske Bulldog kræver lederskab af sin ejer og findes i farverne; broget, brindle og fawn.

Hvor meget motion/aktivering kræver en Fransk Bulldog?

Et par daglige ture af god længde i spadseretempo er nok til at tilfredsstille den franske bulldog. Det er vigtigt at være opmærksom på bulldoggens følsomhed overfor varme, så derfor bør gåture i sommerperioden henlægges til de kølige morgener og aftener.

Hvordan aktiverer man bedst en Fransk Bulldog?

Den Franske Bulldog er meget social, så social omgang med hunden skal prioriteres højt.

Mindre opgaver som f.eks. søgning efter godbidder er velegnet til racen. Derudover er der en del franske bulldog ejere, der deltager i udstillingsringtræning, hvilket samtidig giver hunden mulighed for at være sammen med artsfæller.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

Den franske bulldogs pels er kort og skal børstes fri for løse hår et par gange om ugen.

Racen skal bades efter behov, men ikke for ofte af hensyn til den naturlige hudfunktion. Hundens folder, rynker og ører skal kontrolleres dagligt og rengøres. Neglene klippes efter behov – de skal holdes korte.

Det er vigtigt med et godt foder for at holde hud og pels sund.

Har I nogle gode råd til folk, der overvejer at anskaffe sig en Fransk Bulldog?

Det er vigtigt først at sætte sig grundigt ind i racen, hvis man vil anskaffe sig en Fransk Bulldog. Inden man anskaffer sig hunden, bør man overveje nøje, om man har den tid, en hund kræver, og om racen passer til en. Man kan med fordel besøge udstillinger og tale med opdrættere og ejere af racen.

Man skal være opmærksom på, at ikke alle farver er tilladte for racen. F.eks. er blå diskvalificerende ifølge FCI-standarden, da den kan være forbundet med alvorlige hudproblemer, men den ses markedsført som noget helt specielt og værdifuldt – det er den ikke, det er en genetisk fejl, som er højest uønsket i racen!

Køb din Franske Bulldog med DKK/FCI stamtavle. På Bulldog-Klubbens hjemmeside er der både en liste over opdrættere og en hvalpeliste. Når man er på hvalpebesøg, bør man altid kunne se moderen til hvalpen. Stil gerne opdrætteren spørgsmål om forældrene, deres linjer, sundhed og medlemskab af DKK og Bulldog-Klubben. Alle seriøse opdrættere vil beredvilligt kunne svare på alle disse spørgsmål.

Mere information om den Franske Bulldog

Besøg Bulldog-Klubbens hjemmeside, hvis du ønsker at læse mere om den Franske Bulldog.

Foto: Venligst udlånt af Buldog-Klubben

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*