Forside » Hunderace » Raceportræt: Golden Retriever
« Ny søgning efter hunderacer

Raceportræt: Golden Retriever

Golden RetrieverRaceledelsen for Golden Retriever i Danmark har besvaret de 5 spørgsmål, der danner baggrund for raceportrættet af Golden Retrieveren.

Hvad kendetegner en Golden Retriever?

Golden Retrieveren er kontaktsøgende og venlig overfor alle mennesker og egner sig ikke som vagthund.

Hvor meget motion/aktivering kræver en Golden Retriever?

Middel meget.

Hvordan aktiverer man bedst en Golden Retriever udover gåture?

Golden Retrieveren er en middelstor hunderace, der kombinerer sit venlige sind og sine gode evner som jagthund og apportør med sine egenskaber som familiehund. På jagt anvendes Golden Retrieveren primært til arbejdet efter skuddet. Den er en god vandapportør og har normalt stor vandpassion.

Golden Retrieveren har som individ mange facetter, der, hvis man som fører forstår at motivere sin hund, kan bringe mange glæder og oplevelser ind i dagligdagen. Disse glæder kan opleves på mange niveauer, i hverdagen som den omgængelige og hengivne følgesvend i hjemmet, der gerne ligger i arm eller sover i fodenden, over den veloplagte og åbenlyst motiverede konkurrencehund på markprøve, sporet, lydighedsbanerne, agilitybanerne og udstillinger – til den perfekte jagtkammerat, der med største glæde og selvfølgelighed, kaster sig ud i en kold sø for at hente en død and.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

Middel (nej ingen specielle behov)

Har I nogle gode råd til folk, der overvejer at anskaffe sig en Golden Retriever?

I dag er Golden Retrieveravl meget nuanceret. Nogle vælger at fokusere mest på udstillingslinier, mens andre vælger at fokusere mere på jagtlinier, enkelte prøver stadig at fastholde begrebet midt imellem (Dual Purpose). Mørk Golden Retriever

Grunden til opdelingen er, at markprøverne og udstillingerne har ændret sig gennem tiden og i sidste ende fjernet sig fra hinanden. I dag klarer den mindre og mere atletiske jagtgolden sig bedre på markprøverne/agilitybanerne, fordi man netop dér ønsker at se fart, stil og vedholdenhed, hvor man i udstillingsringen er mere fokuseret på nogle bestemte eksteriør (udseende) kvaliteter, dette honorerer opdrætterne naturligvis i deres valg af avlsmateriale og på den måde ender vi op med 2 typer.

Lys Golden RetrieverGenerelt kan man sige, at de lyse Golden Retrievere er avlet med vægt på udseende, hvor de mørke oftest er avlet på arbejdsegenskaber og en lidt lettere kropsbygning. Vælg ikke hvalp på farven og vær ærlig overfor dig selv, når du skal vælge hvalp/type. Hunden skal nemlig følge dig og din familie de næste mange år frem. Det vigtigste er, at dine forventninger er realistisk afstemt med den dagligdag, du kan tilbyde din kommende Golden Retriever.

Mere information om Golden Retriever

Besøg hjemmesiden for Golden Retriever i Danmark, hvis du ønsker at læse mere om Golden Retriever.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*