Forside » Hunderace » Raceportræt: Kromfohrländer
« Ny søgning efter hunderacer

Raceportræt: Kromfohrländer

kromfohrlaender

Anja Holt Christensen har hjulpet os med raceportrættet af Kromfohrländeren. Anja har sammen med sin familie haft racen kromfohrländer i snart 6 år, og sammen har de kennel Huset Kromi’s.

De har pt. 4 tæver og har igennem de sidste 3 år opdrættet 6 kuld hvalpe. Hundene er familiehunde, der bor og lever tæt sammen med familien, og alle vores hvalpe er født og opdrættet tæt på familien.

Anja og familien dyrker lidt agility, spor og lydighed med hundene, og holder derudover meget af lange gåture i skoven og langs stranden.

Hvad kendetegner en kromfohrländer?

kromfohrlaender raceKromfohrländeren er en kærlig, legesyg og aktiv familiehund. Den er meget hengiven overfor sin familie og elsker at være tæt på familien, hvor de end går og står.

Kromfohrländeren er en lærenem hund, der egner sig godt til de fleste aktiviteter; lydighed, rally, spor og tricks. Den er adræt og hurtig og er derfor også meget velegnet til agility.

Kromfohrländeren kan være reserveret over for fremmede, og det er vigtigt, at arbejde bevidst med dette når hunden er hvalp. Den har ingen eller meget lidt jagtdrift, og egner sig derfor godt til at gå løs uden snor.

Hvor meget motion/aktivering kræver en kromfohrländer?

Kromfohrländeren har et moderat motionsbehov. Den har brug for daglig motion og det kan være i form af

  • En kort tur, hvor den kan få lov at bruge sin næse
  • En løbetur, hvor der er fart over feltet eller
  • Leg og tricks i haven

Alle former kan være lige godt for kromfohrländeren, og den passer derfor godt ind i en almindelig aktiv familie.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

Kromfohrländeren findes i 2 pelsvarianter, ruhåret og glathåret.

Den kræver en ugentlig soignering, hvor den børstes godt igennem, neglene og hårene omkring trædepuderne klippes efter behov og tænder børstes evt.

Derudover kan man vælge at lade sin ruhårede kromfohrländer trimme 3-4 gange årligt. Der er ifølge racestanden inden krav til, om den ruhårede variant skal trimmes eller ej.

Racen har meget lidt underuld, og det kan derfor være nødvendigt, at den bruger dækken om vinteren, hvis der er risiko for, at den skal stå/gå stille. Når den er i aktivitet, vil det normalt ikke være nødvendigt med dækken.

Har du nogle gode råd til folk, der overvejer at anskaffe sig en kromfohrlkromfohrlaenderhvalpänder?

Hvis du overvejer at anskaffe en kromfohrländer, er det vigtigt at gøre om med dig selv, om du er klar til at tage ansvaret for en hund i de næste 12-15 år. Har du tid og overskud til dagligt at bruge tid på at lufte og aktivere en hund, og er der plads til, at hunden kan leve tæt på jer i hverdagen?

Der findes ca. 200 kromfohrländere i Danmar  k. Der har været enkelte tilfælde af epilepsi, allergi og hyperkeratose, men det generelle billede er, at den er en sund hunderace.

Kromfohrländer klubben har nedsat et sundhedsudvalg, der arbejder med at undersøge hundenes sundhedstilstand løbende, således at racen også fremover vil være sund.

Fotos: Venligst udlånt af Anja Holt Christensen

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*