Forside » Træning og aktivering » Hundetræning, positiv forstærkning kontra ”den gamle skole”

Hundetræning, positiv forstærkning kontra ”den gamle skole”

jagttræningHundetræning har udviklet sig over tid i takt med, at man er blevet mere oplyst, har opdaget nye metoder osv. Rigtig mange steder har positiv forstærkning overtaget den gamle måde at træne på, som var mere magt- og frygtbaseret, men der dukker stadig eksempler op på den ældre form for træning.

Positiv forstærkning kontra ”den gamle skole”

I Skandinavien er bl.a. Anders Hallgren en af de helt store fortalere for positiv forstærkning, som i al sin enkelthed går ud på at man belønner ønsket adfærd. Det er også dét, man ser Victoria Stilwell praktisere i ”Det er mig eller hunden” programmerne på TV – altså en lidt mere ”du gør noget, jeg gerne vil have, så jeg giver dig noget, du gerne vil have” tilgang til træningen, dvs. en form for gensidig samarbejde.

Andre er dog stadig af ”den gamle skole”, som bygger mere på, at hunden gør ting, fordi den frygter, hvilke konsekvenser det ellers vil få, en sådan lidt mere ”Du gør, hvad jeg siger, fordi jeg siger det, elles…” tilgang. Et eksempel på sidstnævnte kategori har i det sidste døgns tid fået meget opmærksomhed på bl.a. Facebook.

Videoen kommer her, og vi advarer om stærke billeder

 

Undersøg dit træningssted

Man kan med fordel aflægge sit kommende træningssted et besøg, inden man melder hunden til træning for at få en fornemmelse af trænerne og metoderne, og ellers er det vigtigt at huske, at der er et hav af træningssteder derude, så hvis det ikke føles rigtigt i maven, så find et andet sted. Det er din hund og dig, der skal leve sammen med den de næste mange, mange år. 

 Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*