Forside » Forskning, viden og oplysning » Husk linen ved nytårstid

Husk linen ved nytårstid

 

husk linen

Hvert eneste år hører man om hunde, der bliver skræmte af fyrværkeri, og løber væk fra deres ejere, så gør dig selv og din hund en tjeneste ved at have den i line – også selvom den normalt kommer, når du kalder.

Nye fyrværkeriregler

I år er reglerne for affyring af fyrværkeri strammet gevaldigt op, men der er desværre altid nogen, der ikke følger reglerne, så til trods for at der først må skydes af lovligt fra den 27. december, har man flere steder kunnet høre fyrværkeri larm i et stykke tid, og det vil formentlig kun tage til i de kommende dage, eftersom der i dag blev åbnet for salg af fyrværkeri.

Læs om de nye fyrværkeriregler her

Svært at finde hunde i mørket

Det er meget forskelligt, hvordan hunde reagerer på fyrværkeri. Nogle er heldigvis ligeglade, mens andre bliver meget skræmte, og hvert år hører man om hunde, der er stukket af fra deres ejere, fordi de er blevet skræmt af fyrværkeri på gåturen.

Herfra skal derfor lyde en opfordring til at passe ekstra godt på Jeres hunde i den kommende tid og huske linen på gåturen – også selvom hunden normalt kommer, når der bliver kaldt. Det er ikke let at finde en skræmt hund, der har taget flugten, og slet ikke når dagene er korte og det bliver sent lyst og hurtigt mørkt.

Hvis hunden er stukket af

Hvis din hund er stukket af, har vi samlet en række gode råd til efterlysning af din hund. Læs dem her >>

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*