Forside » Ting til hund og hundeejer » Husk nu lys og/eller reflekser

Husk nu lys og/eller reflekser

refleks og lys til hunden

Det er allerede mørkt tidligt om morgenen og om aftenen, og når vi i weekenden går fra sommertid til vintertid, bliver det for alvor mørkt. Dermed er der også god grund til at tænke ekstra over synligheden, når du er ude at gå tur med hunden.

Reflekser eller lys til både hund og hundeejer

De fleste har sikkert oplevet at få et chok, når en ”mørklagt” person eller hund pludselig dukker op, nærmest ud af det bare ingenting. Heldigvis bliver det ofte ved chokket, men i værste fald kan det gå langt værre end det.

Ifølge Børneulykkesfonden nedsætter brugen af reflekser risikoen for at blive kørt ned med hele 85 %, og derfor er det skræmmende, at så mange undlader at bruge dem. Tal fra Børneulykkesfonden viser, at mere end halvdelen af alle voksne (58 %) undlader at bruge reflekser i trafikken, mens tallet for børns vedkommende er 23 %

Der findes masser af lys/refleks-løsninger til menneskets bedste ven, hunden – lige fra liner og halsbånd med refleks over refleksdækkener til deciderede lygter. Så pas godt på dig selv og din hund og sørg for, at I begge bærer refleks/lys, når I går tur – på den måde er I allermest synlige begge to.

Reflekser kan redde liv

Erfaringer fra Norge viser, at fodgængere og cyklister med refleks bliver synlige på 140 meters afstand, selvom biler kun bruger nærlyset. Det giver en bilist 10 sekunder til at reagere. Til gengæld bliver man først synlig på 25-30 meters afstand, hvis man ikke bærer refleks, hvilket giver bilisten sølle 2 sekunder til at reagere.

Det kan derfor ikke siges mere tydeligt end: Husk reflekser – de kan redde liv.

Foto: ©iStockphoto.com/Zhenikeyev