Forside » Sundhed og sygdom » Hvad koster en sygeforsikring til hunden?

Hvad koster en sygeforsikring til hunden?

Sygeforsikring af hundenI sidste uge havde vi en artikel om sygeforsikring af hunde – her stod bl.a., at flere dyrlægebesøg ender med dødelig udgang for hunden, alene fordi ejeren ikke har tegnet en sygeforsikring til hunden og ikke har råd til at betale for f.eks. en operation.

En sygeforsikring til hunden koster ca. 100 kr. om måneden

Vi har derfor kontaktet en række forsikringsselskaber, der alle udbyder hundeforsikringer og spurgt, om de vil bidrage til lidt mere information om emnet. Og faktisk er det ikke så dyrt endda – i hvert fald er det en lav pris at betale, hvis alternativet er, at man må sige farvel til sin hund før tid. Gennemsnitligt skal man regne med godt 100 kr. om måneden, men de mere konkrete tal kan findes i skemaet herunder.

Hos et enkelt af de medtagne forsikringsselskaber, varierer prisen på sygeforsikringen i forhold til hunderacen – vi har valgt at vise priserne for de 15 mest populære racer i 2011. Ellers kan man generelt sige, at flere af selskaberne tilbyder rabatordninger, så husk at forhør dig om muligheden for dette.

Hvilket forsikringsselskab skal jeg vælge til min hund?

Det er der intet entydigt svar på, da selve forsikringsproduktet varierer fra selskab til selskab, men det er i hvert fald værd at være opmærksom på, om forsikringen udløber på et tidspunkt (og i givet fald hvornår) eller om hunden er forsikret hele livet. Derudover er der nogle forsikringsselskaber, hvor man ikke kan tegne en sygeforsikring, såfremt hunden har passeret x antal år.

Vi har gjort plads til nogle noter fra de enkelte forsikringsselskaber under skemaet, som vi vil opfordre til, at man læser, men da det naturligvis er begrænset, hvor meget plads vi har til rådighed, vil vi til hver en tid anbefale, at man tage kontakt til selskaberne selv for den mest optimale vejledning samt for at få svar på de spørgsmål, man måtte have.

Prissammenligning af sygeforsikring til hunden

Forklaring på kolonner:

  • Pris pr. år – Sygeforsikringens årlige pris
  • Udløber – Hos nogle forsikringsselskaber udløber forsikringen, når hunden er x antal år gammel, mens den hos andre er livslang
  • Nytegning – Hos nogle forsikringsselskaber kan man ikke tegne en sygeforsikring til hunden, hvis hunden er over x antal år gammel

Klik her og hent prissammenligningsskemaet som PDF

Noter fra de enkelte forsikringsselskaber vedr. sygeforsikring til hunden

Agria Dyreforsikring

Hos Agria Dyreforsikring afhænger prisen på sygeforsikringen af hundens race, postnummer, dækningsgraden og hundens alder ved nytegning.

Man kan vælge 20.380 eller 35.670 kr. i årlig max-erstatning og enten 917 eller 1.936 kr. i fast selvrisiko (der er altid en variabel selvrisiko på 20 %). Derudover kan der tegnes forskellige tillægsforsikringer som f.eks. medicintillæg (153 kr. om året) og genoptræningstillæg (153 kr. om året).

Agria Dyreforsikring har en selvrisikoperiode på 125 dage uanset antallet af diagnoser. Dvs. at hunden kan fejle 2-10 ting indenfor de 125 dage og man betaler stadig kun selv 1 x fast selvrisiko. Så man kan max komme af med 3 faste selvrisikoer på et år, men den variable på 20 % er der hele tiden – dvs. Agria dækker 80 % af dét, der overskrider 917 eller 1.936 kr. pr. de 125 dage.

Hunde, der er over 3 år gamle, som vil nytegne en sygeforsikring hos Agria Dyreforsikring, skal have lavet en dyrlægeattest, som bliver fremsendt. Derudover tilkommer der et seniortillæg ved nytegning af en sygeforsikring, når hunden er over 6 år, første gang den får en sygeforsikring. Seniortillægget udgør 560 kr. om året.

I skemaet er der taget udgangspunkt i dækningen 20.380 kr. og 917 kr. i den faste selvrisiko (20 % variabel). Ingen tillægsforsikringer. Der er taget udgangspunkt i et postnummer, der ligger middel. Den angivne pris er prisen for en hvalp, der er under 4 måneder ved nytegning af en sygeforsikring. (Pt. køres der med et tilbud, så man får den lovpligtige ansvarsforsikring med gratis, når man tegner en sygeforsikring på en hvalp under 4 måneder).

Alka

Forsikringssummen udgør 14.000 kr.

Der er en fast selvrisiko på 1.067 kr. Erstatningen opgøres således til omkostningerne med fradrag af selvrisikoen.

Alka tilbyder kun sygeforsikringen sammen med ansvarsforsikringen (prisen for ansvarsforsikringen er 422 kr. pr. år).

Sygeforsikringen tilbydes til sunde og raske hunde, der er max. 5 år gamle.

Alm. Brand 

Den angivne pris i skemaet er inkl. den lovpligtige ansvarsforsikring, men kan derudover sammensættes lidt forskelligt:

Alm. Brand har en grunddækning (obligatorisk), som er den lovpligtige ansvarsforsikring, den koster 432 kr. pr. år. Derudover kan der tilvælges en udvidet ansvar, som har en merpris på 234 kr., dvs. i alt 666 kr. pr. år.

Sygedækningen og almindelig ansvar koster tilsammen 1.576 kr. pr. år, hvorimod sygedækning og udvidet ansvar (der er en rabat ved at have både udvidet ansvar og sygedækning) tilsammen koster 1.620 kr. pr. år.

I forhold til nytegning af en sygeforsikring, skal hunden være max. 2 år, såfremt den ikke er sygeforsikret et andet sted. Har hunden derimod allerede en sygeforsikring, og skal blot overflyttes til Alm. Brand, er grænsen 5 år.

Dyrekassen Danmark 

Hvis hunden bliver syg eller kommer til skade, dækker Dyrekassen Danmark med 80 % af dyrlægeregningen, men der fratrækkes 620 kr. i selvrisiko pr. ny sygdom. Dyrekassen Danmark dækker op til kr. 25.787 kr. pr. år.

Dyrekassen Danmark dækker også alternativ behandling, kiropraktik og genoptræning i deres sygeforsikring.

Hos Dyrekassen Danmark dækker den lovpligtige ansvarsforsikring også, at du går til træning eller
konkurrence med din hund. Den koster 424 kr. pr. år.

Når hunden er fyldt 4 år, skal der bruges en sundhedsattest fra dyrlægen, hvis der skal nytegnes sygeforsikring. Når hunden er fyldt 6 år, tilbyder Dyrekassen Danmark ikke nytegning af sygeforsikring.

Nykredit Forsikring og Gjensidige Forsikring 

Den lovpligtige ansvarsforsikring koster 313 kroner pr. år hos Nykredit Forsikring og Gjensidige Forsikring.

Sygeforsikringen kan tegnes, indtil hunden fylder 5 år, og dækker indtil hunden fylder 12 år.

Top Danmark

I skemaet er der taget udgangspunkt i følgende scenarie:

  • Kunden er 40 år og bor i Fredericia.
  • Det er en hanhund, der er neutraliseret.
  • Sygeforsikringen dækker både sygdom og tilskadekomst
  • Forsikringssummen er 18.819 kr. pr. år (2012)
  • Selvrisiko er 750 kr. + 10 %

Forsikringen skal tegnes sammen med en lovpligtig ansvarsforsikring, der koster 423,00 kr.

Top Danmark indtegner sunde og raske hunde fra de er 8 uger til de er 6 år.

Foto: Line, Hunde Nyheder 

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*