Forside » Ting til hund og hundeejer » Hvordan bruges en Flexi line?

Hvordan bruges en Flexi line?

flexilineFlexi linen indgår som en del af rigtig mange hundeejeres ”udstyr”, og blandt hundeejere er der meget delte meninger om Flexi liner. Nogen elsker Flexi linen, mens andre ønsker den hen, hvor peberet gror… Men hvordan får man egentlig det bedste ud af en Flexi line?

Flexi linen – hvad er det for en størrelse?

Flexi linen har cirka 40 år på bagen, og linen fås i mere end 60 lande verden over. Firmaet bag Flexi linerne ligger i Tyskland, og den oprindelige idé med Flexi linerne var at sikre hunden frihed og sikkerhed.

Flexi linerne er udformet, så de kan ”rulles ud”, og linens længde kan blive mellem 2 og 10 meter lang, alt afhængig af hvilken Flexi model, man køber. Flexi linerne fås med både ”rulleline” og ”båndline” – rulleline er en tynd, rund line, mens båndline er en flad, bred line.

Flexi linerne fås i et utal af farver og designs, og der kommer løbende nye til. Derudover er der forskel på, hvor kraftigt de enkelte Flexi liner er bygget, og dermed hvor tung en hund, de er beregnet til.

Flexi linen, hadet og elsket

Det er netop det faktum, at Flexi linen kan ”rulles ud” og dermed blive væsentlig længere end en almindelig hundeline, der adskiller den fra almindelige hundeliner. Og det er samtidig dét, der gør, at Flexi linen er både hadet og elsket.

Selvom hadet ofte tildeles selve Flexi linen, er det nok nærmere hundeejeren, der bør stå for skud. Det er nemlig ikke alle, der bruger Flexi linen lige hensigtsmæssigt.

Flexi linen har nogle store kvaliteter, hvis man går tur i f.eks. skov eller ved strand, hvor der er plads til at give hunden øget frihed, samtidig med at man stadig gerne vil have hunden i snor (måske fordi det er lovpligtigt, fordi indkaldet ikke er helt på plads eller noget tredje).

I byerne har Flexi linen ikke den samme berettigelse, og kan i stedet være til både gene og fare for såvel hunden som alle andre. Det er desværre ikke et ualmindeligt syn i gadebilledet at se en hund i Flexi line, der pludselig får færten af noget spændende på den anden side af vejen og derfor trækker ud på cykelstien eller vejen til fare for både hunden og trafikken pga. evt. hårde opbremsninger, forsøg på at undvige eller lign.

Det er heller ikke et unormalt syn at se en hund i Flexi line, der går på cykelstien og spærrer det hele og/eller nærmer sig f.eks. børn eller andre hunde, fordi den har trukket Flexi linen ud i sin fulde længde, og det derfor tager sin tid at trække den til sig. Det behøver ikke nødvendigvist at være et decideret problem, men ikke alle er lige glade for fremmede hunde, så det er i hvert fald ikke den mest hensynsfulde optræden.

Hvordan skal jeg bruge min Flexi line?

De fleste produkter i verden (hvad enten det så er en ovn, en cykel eller noget helt tredje), fungerer bedst, når de bruges, som de er tiltænkt. Det gælder også Flexi linen.

Idéen med Flexi linen er netop at give hunden frihed og sikkerhed, så derfor bør Flexi liner bruges, hvor de kommer til sin ret og hvor det er forsvarligt at bruge dem, f.eks. ved skov eller strand. Her kan de til gengæld også være fantastisk gode.

Nogen vil måske mene, at en Flexi line også fint kan bruges i byerne, for der er jo en låseknap på linen, så den kan låses fast i en bestemt længde. Det er helt korrekt, men man kan jo også vende den om og spørge, om man ikke ligeså godt kunne have brugt en anden hundesnor i byen, hvis Flexi linen alligevel skal være låst fast? Når det er sagt, så har Flexi faktisk lanceret en særlig ”city” model, kaldet Flexi City, der er kendetegnet ved kun at kunne blive 2 meter lang og være med båndline, dvs. en flad, bred snor frem for rulleline, der er den tynde, runde snor. Flexi City fås dog kun til hunde på op til 35 kg.

Hvis man skal investere i en Flexi line, bør man naturligvis også sikre sig, at man får fat i en model, der passer til hundens vægt, så den kan holde til den pågældende hund.

Og lad os lige afslutningsvist slå fast, at vi her fra redaktionen absolut ikke har noget imod Flexi liner, men vi vil meget gerne opfordre til, at man som hundeejer tænker lidt over, hvor og hvordan man bruger sin Flexi line. God tur derude.

Foto: ©iStockphoto.com/Peter Kirillov

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*