Forside » Arrangementer og udstillinger » I gang med hundeudstilling?

I gang med hundeudstilling?

cocker til hundeudstillingI weekenden var cirka 6.000 hunde samlet til Dansk Kennel Klubs udstilling i Roskilde, men hvor skal man egentlig starte, hvis man vil i gang med at udstille hunden?

Udstilling = stamtavle

Det allerførste krav der skal være opfyldt, før du og din hund kan kaste jer over udstillings-sporten er, at din hund skal have stamtavle. Til en udstilling bedømmer man, hvordan hunden ser ud i forhold til racestandarten, og den mulighed forsvinder, hvis der er tale om en blanding.

Som udgangspunkt udstiller man sin hund i den klub, hvorfra den har stamtavle. Nogle klubber har regler, der skal forhindre, at man udstiller sin hund i konkurrerende klubber. 

Hvis du vil i gang med at udstille, kan du få meget mere at vide hos den klub, hvorfra din hund har stamtavle – de fleste klubber har også en udstillingskalender på deres hjemmeside, hvor du kan se, hvor og hvornår den næste udstilling finder sted. 

Det der med racestandarten

Som nævnt bedømmes en hund ud fra racestandarten.  Racestandarten angiver forskellige ting som f.eks. idealhøjde, farver osv., men den angiver også fejl – f.eks. må en labrador retriever kun have ganske, ganske lidt hvidt på sig (hvad der svarer til ca. en femkrone) for at leve op til racestandarten og dermed have mulighed for at opnå en placering på en udstilling.

Racestandarten bør du kunne få udleveret fra den klub, hvor din hund er stambogsført – hvis ikke den ligger tilgængelig på klubbens hjemmeside.

Se vores tjeckliste over, hvad du skal have med på hundeudstilling

Ringtræning og skue

Det kan være en rigtig god idé at gå til ringtræning med din hund, inden I melder jer til udstilling. Til ringtræning lærer du at stille hunden korrekt, hvordan I skal løbe osv. Hunden bliver også trænet i at holde kontakten med dig, selvom der er andre hunde i nærheden.

Kort sagt er ringtræning god forberedelse til en tur i den ”rigtige” udstilingsring, bl.a. fordi du gennem træningen lærer, hvordan du får hunden til at fremstå fra sin allerbedste og pæneste side.

Inden I melder jer til en udstilling, kan I desuden overveje at tage til et skue. Her er det hele mere afslappet, og bedømmelserne tæller ikke med i det ”rigtige” regnskab, men både du og din hund vil stadig få en fornemmelse af, hvad udstillingerne går ud på. Der vil I sikkert også møde nogle mere erfarne udstillingsfolk, der evt. kan hjælpe med et par gode råd.  

Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*