Forside » Forskning, viden og oplysning » Kom lopperne til livs

Kom lopperne til livs

Lopper er irriterende for både hund og hundeejerEn ny dansk undersøgelse afslører, at hunde og katte først kommer lopperne til livs, når deres ejere får god rådgivning. Læs de gode råd her…

Hvordan bekæmper man lopperne?

Videnskab.dk har kigget nærmere på undersøgelsen, der er foretaget af landets førende ekspert indenfor loppeområdet, Kim Søholt Larsen.
Han har opstillet følgende 3 – næsten irriterende indlysende – råd til loppebekæmpelse:

  • Køb et loppemiddel
  • Put det på husdyret som beskrevet
  • Sørg for at gentage behandlingen inden for det tidsrum, der er beskrevet i brugsanvisningen

Hav tålmodighed: Loppebekæmpelse tager tid!

Flere hundeejere kender til tilbagevendende problemer med lopper til trods for, at hundene er behandlet med loppekur. Kim Søholt Larsen der er leder af virksomheden KSL Consulting og manden bag Ph.d. afhandlingen om lopper har følgende bud på, hvorfor hundeejere ofte taber kampen mod lopper; ”Mange kommer først i gang med at behandle, når de kan se, at dyret klør sig, og så kan det altså tage tre til seks måneder at komme helt af med lopperne, fordi de allerede har skabt en pulje af æg, laver og kokoner, som først skal til at gennemløbe deres udvikling til voksne lopper”.

Brug loppemidlerne korrekt

Kim Søholt Larsen har sammen med loppemiddelproducenten Merial været i kontakt med en gruppe af mennesker, der har klaget til Merial over at have tabt kampen til lopperne. Undersøgelsen viser, at lopperne forsvinder i hele 96 % af tilfældene, når kunderne bliver vejledt korrekt. Det er derfor anbefalelsesværdigt at købe loppemidler et sted, hvor du som hundeejer kan få kvalificeret vejledning i brugen af produkterne, f.eks. hos en dyrlæge.

Klik her for at læse hele artiklen på videnskab.dk

Kilde: videnskab.dk
Foto: ©iStockphoto.com/Charles Mann

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*