Forside » Politik, regler og love » Kommuner fravælger Blå Flag: Her er hunden velkommen

Kommuner fravælger Blå Flag: Her er hunden velkommen

hunde og strand

I 2014 blev der indført et forbud mod hundebadning på de strande, der er med i Blå Flag ordningen. Fem kommuner har nu valgt at træde ud af ordningen og er dermed klar til at byde hundene velkommen.

Her må hunden gerne bade på stranden

En opgørelse fra Friluftsrådet viser, at fem kommuner i år har valgt at træde ud af ordningen. Det drejer sig om

  • Brønderslev
  • Jammerbugt
  • Aalborg
  • Mariager Fjord
  • Thisted

Flere andre kommuner kan være på vej til at følge efter. Formand for teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerland, Niels Krebs Hansen (K), siger, at det er sidste år, kommunen er med. Det skriver BT.

– Kæledyr er blevet en naturlig del af familien, og derfor forstår folk ikke, hvorfor de ikke må tage deres hund med på stranden. De fleste er jo ansvarlige og sørger for at have en pose med, siger han ifølge BT.

Ifølge avisen overvejer også Varde Kommune, der har strande i blandt andet Blåvand, Henne og Vejers, om de skal undlade at søge næste år

Det er Friluftsrådet, der administrerer den internationale miljømærkning Blå Flag i Danmark og herfra er vurderingen, at det vil være svært at få ophævet hundeforbuddet, idet det er internationalt besluttet, og det umiddelbart kun er i Danmark, Norge og England at forbuddet møder modstand.

Selvom flere kommuner nu vælger at træde ud af ordningen, gælder fortsat de almindelige regler for hunde på stranden, med mindre andet er angivet på den enkelte strand. Reglerne finder du her >>

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*