Forside » Politik, regler og love » Liberal Alliance: Afskaf den overflødige hundelov

Liberal Alliance: Afskaf den overflødige hundelov

hundeloven skal afskaffes

Liberal Alliance er hurtig med en tilbagemelding ovenpå hundelovens høring, der fandt sted tidligere i dag. Partiet mener kort og godt, at Folketinget bør afskaffe hundeloven hurtigst muligt.

Et pragteksemplar på overflødig lovgivning

Liberal Alliances fødevareordfører, Leif Mikkelsen, kalder hundeloven et pragteksemplar på totalt overflødig lovgivning. Han forklarer; ”Den har slet ikke medført nogen nedgang i antallet af bid mod hverken mennesker eller andre hunde, men til gengæld har den generet en masse mennesker og dyr unødigt”.

Siden 1. juli 2010 har 13 hunderacer været forbudte i Danmark – se hvilke her – og det er altså her, Leif Mikkelsen håber på en ændring.

”Det er sjældent, en lov så entydigt dømmes ude af eksperter, som hundeloven er blevet i dag. Der er ingen grund til at bevare den én dag længere – og det bliver spændende at se, om Folketingets partier nu har modet til at tage sig sammen og afskaffe den”, siger han.

Ansvaret ligger hos hundeejerne

Fødevareordfører fra Liberal Alliance, Leif Mikkelsen, mener, at hundeejerne bærer ansvaret, og det er her, der skal sættes ind, hvis antallet af hundebid skal minimeres.

”Det er naturligvis altid uacceptabelt, når en hund overfalder mennesker eller andre dyr. Men ansvaret ligger i den anden ende af hundesnoren – nemlig hos ejerne, der har pligt til at opdrage deres hunde ordentligt. Det er den eneste måde, man kan få antallet af overfald ned på i virkelighedens verden”, fortæller han.

Foto: ©iStockphoto.com/cynoclub