Forside » Forskning, viden og oplysning » Det koster mindst 100.000 kr. at have hund

Det koster mindst 100.000 kr. at have hund

det koster at have hundNordea har lavet et ”Fra vugge til grav” budget på hundehold, og når frem til det – for nogen – måske lidt overraskende tal 100.000 kr. – og så er alle udgifter vel at mærke ikke medregnet…

Der skal være råd til at have hund

Som de fleste hundeejere nok udmærket husker, så er udgifter i den første tid væsentligt højere end senere hen. Det skyldes bl.a., at der er en del udgifter forbundet med selve anskaffelsen og dertil kommer at de større racer vokser ud af f.eks. halsbånd og seler i takt med at de bliver ældre.

Ifølge Nordea udregninger så andrager anskaffelsessum + engangsudgifter + driftsudgifter i hundens første første leveår alene ca. 24.000 kr. ud af livstidsestimatet på 97.000 kr.

Med andre ord koster det ca. 2.000 kr. om måneden at have hund i det første år, så der skal være luft i budgettet til det.

Det koster ca. 550 kr. om måneden at have hund

Ifølge Nordeas udregninger koster det ca. 550 kr. om måneden at have hund, når det første år er overstået.

Herunder kan du se, hvornår Nordea når frem til de forskellige tal

 

Det, der f.eks. springer i øjnene er, at der kun det første år er sat penge af til hundelegetøj (400 kr.), hvilket en del hundeejere formentlig vil have svært ved at holde sig indenfor. Der er også kun sat 300 kr. af (i hele hundes liv) til f.eks. halsbånd og line, hvilket – ud fra en tidligere debat på vores Facebook-side – synes af meget lidt.

Så gættet herfra er, at den samlede pris ender med at være en hel del over 100.000 kr.

Hvad tror du?  Kom med dit bud herunder eller på vores Facebook-side.

Hvad der ikke er regnet med

I regnestykket fra Nordea er der desuden ikke taget højde for poster som f.eks.

  • Klipning/Trimning
  • Pasning af hunden
  • Evt. indhegning af haven
  • Slid på huset
  • Hundens ”begravelse”

Udgifter til hundens sygdom, loppebekæmpelse m.v. er heller ikke medregnet særskilt i budgettet, der dog indeholder en post til uforudsete udgifter, hvorfra nogle af disse midler evt. kan findes. Posten til uforudsete udgifter er på samlet 15.600 kr., der er udregnet ved at lægge 200 kr. til side om månedne i hundens første år, og 100 kr. om måneden i de efterfølgende år.

Kilde: Nordea
Foto: ©iStockphoto.com/Pavel Timofeyev

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*