Forside » Forskning, viden og oplysning » Ny dyreværnsforening vil sætte fokus på illegal hundehandel

Ny dyreværnsforening vil sætte fokus på illegal hundehandel

who-caresEn ny dyreværnsforening blæser til kamp mod illegal hundehandel. Foreningen er klar med råd og vejledning til hundekøbere og vil samtidig forsøge at redde hunde fra danske hundefabrikker.

Indsigt i det danske hundehandlermiljø

Bag foreningen, der i øvrigt har fået navnet Who-cares, står bl.a. Ida Holst Kristensen, formand og DKK-opdrætter af coton de tulear, Helene Kjærsgård-Jensen, DKK-opdrætter af kromforhländer samt erfaren udi dyreværnsarbejde, samt Helle Holm Rasmussen der i mere end 10 år har haft hundehandlermiljøet tæt inde på livet.

Tilsammen har de tre brugt de sidste 24 måneder på at skabe sig et helt unikt overblik over illegale hundehandlere og hundefabrikker, der vanrøgter hunde, sælger syge hvalpe og laver falske dokumenter på hundene.

I sidste måned medvirkede formand Ida Holst Kristensen desuden i et Station 2 program om netop hundehandlere.

Et hundetyveri var startskuddet

Startskuddet til projektet, der altså nu er endt med dyreværnsforeningen Who-cares, var et tyveri af Helle Holm Rasmussen’s to drægtige coton de tulear tæver og to bichon havanais. De fire hunde blev stjålet fra Helles hjem, mens hun kørte sine børn i skole. Hundene var alene hjemme i 25 minutter.

Hundene er desværre aldrig blevet fundet, men ifølge personerne bag dyreværnsforeningen Who-cares tyder alt på, at en hundehandler står bag tyveriet, og det er altså lige præcist dét, der har ført til stiftelsen af foreningen.

Du kan også støtte foreningens arbejde

Foreningen Who-Cares har udgangspunkt i hundehandlerhunde, men har desuden fokus på bl.a. afdækning af dyrevanrøgt i sammenhæng med sociale sager, nomadefamilier, deres børn og dyr. 

I nær fremtid vil Who-cares lancere en hundehandler-hotline. Derudover er foredrag på tegnebrættet ligesom foreningen udgiver en bog i løbet af efteråret.

Hvis du vil være med til at støtte foreningens arbejde, kan du melde dig ind i foreningen. Det koster 200 kr. om året. Du kan læse mere på foreningens hjemmeside samt på deres tilhørende Facebook-side.

Foreningen bliver endvidere en lokal dyreværnsforening på Samsø, da Helene Kjærsgård-Jensen og Ida Holst Kristensen gennem de senere år er blevet kontaktet af øens lokalbefolkning, dyrlæge, kommune og politi for at få hjælp i sager med hunde, kvæg og heste. Det er derfor blevet vurderet, at der er et stort behov for en lokalt forankret forening på Samsø.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*