Forside » Køb af hund » Ny hund? Hvad med en fra et internat?

Ny hund? Hvad med en fra et internat?

hund fra et internatForår og sommer er traditionelt tiden, hvor de fleste hunde anskaffes, men udover de mange salgsannoncer med hunde og hundehvalpe, som man finder i aviser og på nettet, er der også en anden mulighed – nemlig at få hund fra et internat.

Mellem 50 og 100 hunde venter på nyt hjem

Hunde Nyheder har været i kontakt med Lotte Brink, der er dyrlæge og projektleder for familiedyr og internater hos Dyrenes Beskyttelse for at høre, hvordan det foregår, hvad det koster osv.

Lotte Brink fortæller indledningsvist, at Dyrenes Beskyttelse har ni dyreinternater i Danmark, som videreformidler hunde, og gennemsnitligt står der sammenlagt mellem 50 og 100 hunde på internaterne og venter på et nyt og kærligt hjem.

Hvor kommer internathundene fra?

At der står 50-100 hunde på internaterne og venter på nye hjem lyder umiddelbart af meget, så vi spørger Lotte Brink, hvor alle disse internathunde kommer fra. Lotte forklarer, at der både er tale om hunde, der afleveres af private, som ikke længere kan have dem (f.eks. pga. flytning eller allergi) samt hunde fra dyreværnssager, dvs. hunde der enten er fjernet af politiet eller overdraget til Dyrenes Beskyttelse, fordi folk ikke længere selv kan tage vare på dem.

Hvalp eller voksen hund, blandingshund eller raceren hund?

Udvalget af hunde hos Dyrenes Beskyttelses internater spænder bredt; Der er både blandingshunde, racerene hunde, voksne hund og sågar hvalpe, der står klar til videreformidling. Vi spørger i den forbindelse Lotte Brink, om man kan være sikker på ikke at få en hund, der har været udsat for noget, som har mærket den for livet, og til dét kommer det bundærlige svar: ”Nej det kan man ikke”, hvorefter Lotte uddyber ”Alle hundene har en historik (også dem fra private familier), der naturligvis har påvirket dem på en eller anden måde. Dét, man kan være sikker på er, at Dyrenes Beskyttelse ikke videreformidler “problem-hunde”. Hvis hundene kan finde på at bide, at ødelægge hjemmet hvis den er alene og lignende ting, bliver hundene ikke videreformidlet – det ville bare være at sende problemet videre, og det ville være synd for både hunden og den nye familie. Det kan til gengæld godt være, at hunden f.eks. har det skidt med katte i hjemmet, og så skal den naturligvis ikke ud i en ny familie, der har katte. Alt dette finder vores dygtige familiedyrsvejledere ud af på internatet”.

Hundelovens indvirkning på videreformidling af internathunde

Man hører jævnligt kritiske røster sige, at der, efter at den nye reviderede hundelov trådte i kraft d. 1. juli 2010, står mange af de nu forbudte hunde til videreformidling på landets dyreinternater, så vi spørger Lotte Brink, hvilke forholdsregler Dyrenes Beskyttelse har måttet tage, efter at den nye hundelov er trådt i kraft. ”Der kommer alle slags hunde ind på internaterne (med og uden stamtavle). De forbudte racer (og blandinger heraf) bliver ikke videreformidlet fra internaterne, for det er ikke længere lovligt. De bliver derfor aflivet, hvis vi skulle modtage nogen i forbindelse med en dyreværnssag”, lyder svaret fa Lotte.

Interesseret i en hund fra et internat?

Afslutningsvist spørger vi Lotte Brink, om der stilles særlige krav til købere af internathunde, eller om ”alle og enhver” i princippet kan købe en internathund. Lotte forklarer i den forbindelse, at familiedyrsvejlederen på internatet bruger meget tid på at sikre, at familie og hund passer sammen, og hun uddyber ”Det er et spørgsmål om, hvad familien kan tilbyde hunden, og hvis ikke der er tale om et hjem, der egner sig til den enkelte hund, får man ikke lov til at få hunden med hjem”.

Lotte oplyser videre, at prisen på internathundene er ens, uanset om der er tale om en hvalp eller voksen hund, en blandingshund eller en hund med stamtavle. Til gengæld kan prisen være forskellig fra internat til internat, men den ligger mellem 1.600 og 2.300 kr.

Men hvorfra ved man så, om den helt rette hund står på et internat derude et sted? Til det fortæller Lotte, at man hos Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at interesserede selv holder øje med hjemmesiden, hvor alle de hunde der er til videreformidling, står beskrevet. På samme hjemmeside finder man i øvrigt også katte, kaniner, fugle mv., der er klar til videreformidling fra Dyrenes Beskyttelses internater.

Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*