Forside » Træning og aktivering » Nytårstræning af din hund

Nytårstræning af din hund

hund_fyrvaerkeri

I Danmark er det tilladt at skyde fyrværkeri af i perioden 1. december til 5. januar. Hvis man har en hund, der er bange for fyrværkeri, kan denne periode være ganske forfærdelig og føles nærmest uendelig.

Gå i gang med træningen hurtigst muligt

Hvis du er uheldig, vil bragene allerede være i gang om fire uger, så det er vigtigt at komme i gang med træningen hurtigst muligt, hvis du har en hund, der er bange for fyrværkeri.

Der findes lyd cd’er til formålet, som indeholder fyrværkerilyde. Disse skal afspilles over en længere periode, hvor lydstyrken gradvist øges.

Sørg for at hunden forbinder lydene med noget positivt, f.eks. ved at lade den spise, mens I hører cd’en. Hvis din hund reagerer på lydene, er det vigtigt, at du ikke gør noget stort nummer ud af det, men derimod lader den forstå, at det er helt OK og at der ikke er noget at være bange for.

Hvis din hund – trods træning – fortsat er bange for fyrværkeri, kan det måske være en løsning for Jer at anvende DAP produkter. Der findes flere forskellige DAP produkter, og overordnet fungerer de ved at udskille et duftstof (feromon), der minder om det, tæven udskiller overfor hvalpene. Det giver hvalpene en følelse af tryghed, og kan ligeledes have en beroligende effekt på voksne hunde. DAP produkterne kan bl.a. købes i webshops med dyreartikler.

Medicinering kan også være en mulighed, men her vil din dyrlæge være den rette til at råde og vejlede dig.

Små tips til en lettere nytårsaften

Selve nytårsaften kan du gøre det lidt lettere for dig selv og din hund ved at gå en lang tur, inden det for alvor brager løs udenfor.

For en del hunde kan det være en hjælp, hvis radio eller anlæg kører, så bragene udenfor ikke lyder helt så voldsomme og pludselige som ellers.

Hvis din hund har mod på det, kan du give den noget aktivitetslegetøj, så den har noget andet at fokusere på, og bliver kørt træt rent mentalt. Det kan f.eks. være en fyldt Kong.

Hvis nytårsaften er og bliver et mareridt for din hund, kan I overveje at tage væk. Der holdes naturligvis nytårsaften i hele Danmark, men der er dog områder, hvor der skydes mindre af end andre, f.eks. findes der ”fyrværkeri-fri” campingpladser, ligesom en del sommerhusområder ligger relativt øde hen sidst i december.

Husk at give hunden snor på

Hvert eneste år hører man om hunde, der bliver skræmte af fyrværkeri på gåturen, og derfor vælger at tage flugten. Selvom du normavis har godt styr på din hund, er der derfor en ekstra god grund til at have den i snor i dagene omkring nytårsaften, hvor der er særligt mange brag.