Forside » Forskning, viden og oplysning » Om ID-mærkning og hundetegn

Om ID-mærkning og hundetegn

træt cockerspanielhvalp

Forår og sommer er højsæson for anskaffelse af firbenede familiemedlemmer, så vi vil kort ridse reglerne for ID-mærkning og hundetegn op.

ID mærkning

En hund skal den være ID mærket, inden den fylder 8 uger. Tidligere har man frit kunnet vælge, om hunden skulle ID-mærkes med tatovering eller chip, men fra 3. juli 2011 træder nogle nye EU regler vedrørende ID mærkning i kraft. Reglerne dikterer, at hunde der mærkes efter 3. juli 2011 skal mærkes med chip, hvis de skal passere landets grænser. Af samme grund mærker bl.a. DKK fra 1. juli 2011 udelukkende hunde med chip.

Registrering i Dansk Hunderegister

En hund skal være registreret i Dansk Hunderegister, inden den fylder 8 uger. Dansk Hunderegister fører det offentlige landsdækkende register over hunde i Danmark på vegne af Justitsministeriet. Man betaler et engangsbeløb for registreringen og prisen ligger pt. på 125 kr. inkl. moms.

Hundetegn

Alle hunde over 4 måneder skal bære hundetegn. Hundetegnet skal være påført hundeejerens navn og adresse.
Mange påfører desuden telefonnummer, men det er ikke lovpligtigt. Hvis du ønsker at påføre telefonnummer, så overvej at tilføje landekode (+45), hvis du af og til har hunden med udenfor landets grænser.

Når du køber hvalp

Det er vigtigt at være opmærksom på ovenstående regler, når du køber hvalp. For det første er bødetaksterne steget væsentligt i takt med indførelsen af den nye hundelov pr. juli 2011, så det nu koster 1000 kr. i bøde, hvis hunden mangler hundetegn og 2000 kr. hvis den ikke er chipmærket og registreret i Dansk Hunderegister. Og for det andet – og næsten mere vigtigt – er der langt større chance for at finde en bortløben hund, hvis den er mærket korrekt.

Klik her for at se forslag til hvalpebøger

Foto: © Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*