Forside » Foder og godbidder » Har din hund det varmt i sommerheden?

Har din hund det varmt i sommerheden?

Lav selv is til hundenMens mange tobenede elsker varme sommerdage, står det helt anderledes til for flere af familiens firbenede… Heldigvis er der nogle ting, man kan gøre for at gøre det lidt mere udholdeligt for hundene.

Hundeis i varmen

Udover at hundene naturligvis altid skal have adgang til frisk vand, kan en del hunde godt lide noget køligt at slikke på, når det er varmt. Man kan derfor med fordel lave hundeis til hunden. Vi har samlet lidt inspiration herunder, men der er flere andre muligheder, alt efter hvad hunden normalt synes om.

Bananis

Skær nogle bananer i skiver og kom dem i fryseren. Når de er frosne (eller efter behov) tages de op og kommes i blenderen sammen med lidt yoghurt naturel. Når blandingen har fået en cremet konsistens, hældes det i isterningebakker, hvorefter det igen fryses ned. Så er det nemt lige at servere et par terninger for hunden, når den er varm og trænger til noget køligt.

Leveris

Hvis du alligevel er i gang med at lave hjemmelavede leverguffer til hunden, kan du med fordel gemme kogevandet, lade det køle af, hælde det i isterningeposer og putte dem i fryseren. Så der det igen nemt, blot at tage et par terninger op og servere for hunden.

Tunis

Køb nogle dåser med tun, mos tunen, kom det i isterningebakker og i fryseren. Så er der igen hurtige hundeis, når varmen er værst.

Gulerods- eller vandmelon-is

En hurtig hundeis kan også laves ved at putte hele gulerødder eller vandmelonstykker i fryseren. Når det er varmt, tages de op og serveres frosne for hunden.

Kender du selv en god opskrift på hundeis, er du meget velkommen til at dele den med de øvrige læsere ved at skrive den i kommentarfeltet herunder.

Foto: ©iStockphoto.com/Josef Muellek

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*