Forside » Politik, regler og love » Partiet Fokus om hundeloven

Partiet Fokus om hundeloven

Christian H. Hansen fra Partiet FokusHunde Nyheder har ovenpå gårsdagens udmelding om hundelovens observationsliste kontaktet en række partier og organisationer for at høre deres holdning til hundeloven og observationslisten.

Partiet Fokus er modstander af hundeloven

Christian H. Hansen fra Partiet Fokus har følgende kommentarer til hundeloven: ”Regeringens forslag om at forbyde 13 hunderacer er ren symptombehandling. Når en hund bider, ligger fejlen i mine øjne altid i den anden ende af snoren, og det er dét, vi skal tage udgangspunkt i”.

Partiet Fokus foreslår en revision af hundeloven

Partiet Fokus mener, at der skal fremsættes et forslag om en revision af hundeloven, som vil have langt større effekt, fordi:

  • For det første er det næsten umuligt at identificere farlige hunderacer. DNA kan ikke bruges, fordi der kun findes amerikanske standarder, og disse kan ikke overføres til europæiske stammer. Krydsninger er helt umulige at identificere.
  • For det andet vil et forbud mod de omtalte racer sandsynligvis blot medføre indsmugling af andre og langt farligere racer.
  • For det tredje har f.eks. Holland for nylig afskaffet et forbud mod særlige racer, fordi det i praksis ikke havde medført færre bidskader.

Hundeloven kræver en opstramning på flere punkter

Partiet Fokus foreslår en opstramning af hundeloven på en lang række punkter:

  • Alle hvalpe skal mærkes og registreres allerede, når de er otte uger gamle. Dermed undgås en del af den illegale hundehandel.
  • Alle hunde skal altid føres i snor i byerne og på steder, hvor mange mennesker samles, som f.eks. markedspladser. Hunden skal altid holdes tæt ved føreren. Undtaget skal være parkområder, hvor det i dag er tilladt at lufte hunde uden snor.
  • Hunde, der skambider mennesker, andre hunde eller husdyr uprovokeret, skal straks aflives.
  • Politiet skal have beføjelse til at aflive hunde, der skaber frygt på grund af egen eller ejerens adfærd.
  • U-mærkede hunde, der antræffes af politiet, skal altid mærkes og registreres for ejerens regning.
  • Politiet skal kunne udstede påbud om indhegning af haver og grunde, samt om undervisning og træning af såvel hund som ejermand.

”Vi skal ikke forbyde dyrearter, men ændre på ejernes adfærd”

Christian H. Hansen tilføjer desuden: ”Hvis disse regler havde været gældende nu, var vi sandsynligvis sluppet for en lang række af de overfald og bidskader, vi har set i de senere år. Vi skal ikke forbyde dyrearter, men ændre på ejernes adfærd, og jeg håber derfor, at vores forslag vil kunne samle flertal på længere sigt”.

Observationsliste og hundekørekort

Afslutningsvist giver Christian H. Hansen observationslisten disse ord med på vejen; ”Vedrørende observationslisten bliver jeg nødt til at sige, at det er fuldstændig vanvittigt, og det viser bare, at de som sidder med denne lov ikke har forstand på hunde. Ja undskyld men så simpelt er det. Et hundekørekort kunne også være en mulig løsning på ovenstående, dog kan der være en masse bureaukratiske ulemper ved sådan en ordning, som skal undersøges meget nøje, inden man gennemfører det. Mit udgangspunkt er dog, at det største problem sidder i den anden ende af snoren end hunden”.

Foto: Venligst udlånt af Christian H. Hansen, Partiet Fokus

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*