Forside » Forskning, viden og oplysning » Pas på hundens poter om vinteren

Pas på hundens poter om vinteren

Pas på hundens poter om vinterenHundepoter, frostgrader og vejsalt er en dårlig kombination og kan være ganske smertefuldt for hunden. Læs her hvad du som hundeejer kan gøre for at afhjælpe problemet lidt.

Potevoks og vaseline

Vejsalt er hårdt for hundens poter, da det er med til at udtørre dem, hvilket er smertefuldt for hunden.

Hvis din hund har meget pels mellem trædepoterne, kan du med fordel klippe pelsen lidt, og derved gøre det sværere for salt og is at sætte sig fast.

Andre råd til pleje af hundens poter i vintermånederne:

  • Smør evt. hundens poter med potevoks eller vaseline inden gåturen
  • Husk at skylle poterne i lunkent vand og tørre dem godt, når I er hjemme efter gåturen
  • Såfremt poterne fortsat virker tørre, kan du smøre dem ind i potevoks eller vaseline igen bagefter

Potevoks fås i flere forskellige udgaver; bl.a. som stift og spray. Det kan fås ved de fleste dyrehandlere og dyrlæger og ligger typisk i prisniveauet 60-100 kr. alt afhængig af form og størrelse.

Hundesko

Et andet alternativ er at købe sko til hunden, så dens poter slet ikke kommer i berøring med vejsalten. Det er dog ikke alle hunde, der bryder sig om at have sko på.

Også for skoenes vedkommende er der flere alternativer – bl.a. kan nævnes Pawz engangshundesko, der dog ikke er mere engangs, end at de i de fleste tilfælde godt kan anvendes mere end én gang. De kommer i pakker á 12 styks og ligger typisk i prisniveauet 100-140 kr. for en pakke (afhængigt af størrelsen)

Der fås naturligvis også ”rigtige” sko – dvs. ikke-engangssko. Her er prisniveauet dog straks en del højere, så har man mulighed for det, kunne det måske være en idé at låne et par af en ven eller bekendt først, for at se om hunden overhovedet vil have dem på. For vil den det, kan det naturligvis godt betale sig i det lange løb. Her varierer priserne en del, da der findes en del forskellige mærker og modeller på markedet, men omkring en 6-700 kr. skal man nok regne med.

Hvis du har nogle flotte vinterbilleder af din hund, er du meget velkommen til at dele dem på vores Facebook-side.

Foto: Line, Hunde Nyheder  

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*