Forside » Politik, regler og love » Radikale Venstre om hundeloven

Radikale Venstre om hundeloven

Bente Dahl, Dyreretsordfører for det Radikale VenstreOvenpå sidste uges offentliggørelse af observationslisten til hundeloven har Hunde Nyheder fået følgende kommentarer fra Bente Dahl, dyrevelfærdsordfører fra Radikale Venstre.

Hundeejerens ansvar

Radikale Venstre stemte gult, dvs. hverken for eller imod, da hundeloven var til afstemning. Bente Dahl uddyber ”Vi kunne ikke stemme for pga. den liste, da en liste over bestemte hunderacer ikke giver nogen mening. I bedste fald er den ligegyldig, i værste fald fører den til, at andre racer bliver fremavlet. Racer, som ikke står på listen, men som kan være lige så slemme eller værre end dem på listen. Vi mener, at det er ejeren, vi skal lave restriktioner for, ikke bestemte hunderacer. Det er ejerens ansvar, at hans/hendes hund opfører sig ordentligt i det offentlige rum”. Bente Dahl fortsætter ”Vi kunne ikke stemme imod hundeloven, fordi der var/er meget andet godt i den lov”.

Fortalere for et hundekørekort

Radikale Venstre er fortalere for et hundekørekort og Bente Dahl tilføjer ”Hvis der kommer et oplæg om at se på hundeloven inden 2013, vil vi gerne være med til det under forudsætning af at den liste over hunderacer bliver fjernet”.

Foto: Radikale Venstre

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*