Forside » Forskning, viden og oplysning » Respekterer du, at ikke alle kan lide hunde?

Respekterer du, at ikke alle kan lide hunde?

respekterer du at ikke alle kan lide hundeDe fleste hundeejere har et svagt punkt for våde hundeøjne og logrende haler – særligt dem der tilhører deres egen hund, men tænker du egentlig over, at ikke alle bliver bløde om hjertet, når de ser din hund?

Nej, jeg vil ikke kæle med din hund

…Dette var overskriften på et debatindlæg, der sprang i øjnene på mig forleden. Det var skrevet på det amerikanske website Slate, der er et nyhedswebsite ejet af Washington Post.  

Overskriften fængende så meget, at jeg blev nødt til at læse resten… I indlægget skriver forfatteren Farhas Manjoo bl.a. (oversat til dansk)

  • At hundeejere forventer, at man kæler med deres hund, når den skubber til ens hånd med sit hoved, og at det er ligeså ubehøvlet at lade være, som hvis man ikke gengælder en ”high-five”
  • At der er en overordnet forventning om, at alle elsker hunde, og at de færreste hundeejere tænker over, at ikke alle kan lide netop deres hund

Han kommer med et eksempel, hvor han forklarer, at hvis en hund kommer hen og eksempeltvist gnider sig op af ham, oplever han aldrig, at hundeejeren undskylder. Vedkommende plejer tværtimod at sige noget i stil med ”Bare rolig, den gør ikke noget”. En kommentar, man selvsagt ikke kan bruge til så meget, hvis man af den ene eller anden årsag er hunderæd for hunde, eller måske ligefrem er allergisk overfor dem.

Tager du hensyn

Forfatteren forklarer videre, at han i og for sig godt kan sætte sig ind i, at hundeejere har svært ved at forestille sig, at ikke alle er lige begejstrede for deres hunde. Han sammenligner situationen lidt med dét at have børn, og skriver videre, at selvom hans egen 2-årige søn kan være både ubehøvlet og gøre upassende ting, så elsker han ham jo selv betingelsesløst, men han skriver også, at han undskylder, når det sker, og der er også steder, hvor de af samme grund slet ikke kommer.

Deltag i debatten

  • Tænker du som hundeejer over, at ikke alle er begejstrede for hunde?
  • Er der steder, hvor du ikke kunne finde på at tage din hund med hen (af hensyn til dem der i øvrigt måtte være der)
  • Undskylder du, hvis din hund f.eks. gnider sig op af andre, eller er du også slem til at sige ”Den gør ikke noget?” 

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*