Forside » Arrangementer og udstillinger » Så lyder startskuddet til verdens største hundeudstilling, Crufts, igen

Så lyder startskuddet til verdens største hundeudstilling, Crufts, igen

crufts 2013 hundeudstillingI morgen lyder startskuddet til 2013-udgaven af Crufts, også kendt som verdens største hundeudstilling. I år løber Crufts af stablen i dagene d. 7.-10. marts og ca. 25.000 hunde vil deltage i begivenheden.

Rekord mange udenlandske hunde på Crufts

I år kommer 2.131 hunde fra andre lande end værtslandet England, og det er første gang i Crufts historie, at så mange hunde er kommet fra andre lande. I alt er 41 lande repræsenteret på Crufts, og igen i år er der flere danske hunde i mellem.

Læs her hvordan danske Lise-Lotte Adler og hendes chow chow Liusu Ai-lin oplevede at blive kåret til ”Bedst i racen” på Crufts 2012

Sundheden på Crufts

BBC har tidligere vist et kritisk og omdiskuteret program om, hvordan visse hunderacer tidligere er blevet avlet ud i ekstremerne, bl.a. for at kunne gøre sig ekstra godt på hundeudstillinger.

Blandt andet derfor blev der sidste år sat ekstra meget fokus på sundheden på Crufts, hvilket f.eks. bevirkede, at der blev udvalgt 15 hunderacer, som efterfølgende skulle bestå et dyrlægetjek uden anmærkninger for at få lov at beholde deres titler. Ud af de 15 racer dumpede seks racer, og desværre var der også en dansk-avlet hund imellem, nemlig clumber spanielen Snowsun fra danske kennel Cherwood, der mistede titlen pga. øjenproblemer. 

Crufts, mere end ”bare” en hundeudstilling

På dette års udgave af Crufts er der deltagelse af ca. 25.000 hunde, og ud af dem vil ca. 20.500 hunde være at finde i udstillingsringen. De resterende hunde vil deltage i andre aktiviteter, bl.a. agility, flyball, dogdancing m.v. Også udenfor udstillingsringen er der dansk deltagelse på Crufts – Danske Emmy Marie Simonsen deltager nemlig sammen med sin border collie Hero i den internationale freestyle finale på Crufts 2013.   

Følg med i Crufts fra sofaen derhjemme

Crufts har deres egen kanal på YouTube, så hvis du har tid og lyst til at følge verdens største hundeudstilling fra sofaen derhjemme, kan du følge med på Crufts officielle YouTube kanel. Det starter som nævnt i morgen, d. 7. marts, og varer frem til og med d. 10. marts.   

Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*