Forside » Forskning, viden og oplysning » Sandsynligheden for at dyrke nok motion er fire gange større hos hundeejere end hos folk uden hund

Sandsynligheden for at dyrke nok motion er fire gange større hos hundeejere end hos folk uden hund

Et nyt studie har undersøgt motionsvanerne blandt hundeejere og ikke-hundeejere i 385 britiske husstande, og der er opløftende nyt til hundeejerne.

Hundeejere får mere motion

Studiet viser, at hundeejere oftere går ture og i længere tid end folk uden hunde. Samtidig viser studiet, at hundeluftningen ikke erstatter andre fysiske aktiviteter hos hundeejerne, men at gåturene med hunden kommer oveni andre fysiske aktiviteter.

Ifølge undersøgelsen har personer med hund fire gange så stor sandsynlighed for at få motioneret 150 minutter om ugen, hvilket svarer til anbefalingen fra de officielle britiske motionsråd. Og det er ikke kun de voksne i husstanden, der får mere motion af at have hund. Også børn fra husstande med hund er mere tilbøjelige til at gå ture og dyrke motion i deres fritid.

Studiet er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature og er derudover blandt andet omtalt på det danske website videnskab.dk.

Cecilia Ramlau-Hansen, professor i epidemiologi ved Aarhus Universitet, har kommenteret på undersøgelsen overfor Videnskab.dk. Her forklarer hun blandt andet, at til trods for at lignende studier fra Australien og USA ikke viser det samme mønster som det nye, britiske studie, vil konklusionerne fra den britiske undersøgelse sandsynligvis kunne overføres til danske forhold, da Danmark og Storbritannien minder om hinanden socialt og klimamæssigt.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*