Forside » Politik, regler og love » Schæferhunden Cora er blevet kidnappet

Schæferhunden Cora er blevet kidnappet

cora er kidnappetSchæferhunden Cora, der – i lighed med den verdensberømte schæferhund Thor – skulle have været aflivet, blev natten til onsdag kidnappet fra Hillerød dyreinternat, præcist som Thor blev det for knap et halvt år siden.

Nordsjællands Politi bekræfter at Cora er stjålet

Henrik Suhr, pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at Cora er blevet stjålet fra Hillerød Dyreinternat natten til onsdag.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke komme med yderligere detaljer, om hvem der står bag og hvordan det skete, men fortæller at sagen vil blive efterforsket.

Cora sagen meget kort

Cora sagen startede for næsten et år siden, hvor Cora kom op og toppes med en gravhund. Gravhunden pådrog sig skader og Coras ejer, Anja, udvekslede informationer med gravhundens ejer og betalte også dyrlægeregningen.

Tre måneder senere fik Anja at vide, at sagen var blevet politianmeldt og at Cora skulle aflives.

17. maj blev Coras sag behandlet i Helsingør Ret og her blev Anja frikendt. I retten lagde dommeren bl.a. vægt på, at Anja havde handlet som en ansvarlig hundeejer, og i øvrigt ikke havde mulighed for at kunne forudse, at Cora kunne påføre gravhunden skader.

For få dage siden valgte Rigspolitiet dog at stadfæste Bordsjællands Politis oprindelige afgørelse, så Cora står dermed til aflivning.

Natten til onsdag d. 5. juni blev Cora så kidnappet fra Hillerød Dyreinternat.

Hvad så nu?

Anja, Coras ejer, fik beskeden om Coras forsvinden i går, da hun tog forbi Hillerød internat for at hilse på hunden, som hun i øvrigt havde gjort mange gange før. Da hun kom til internatet var Cora i midlertidig væk og hun blev i stedet afhørt af politiet.

Den i øvrigt hårdtprøvede Anja lufter sine frustrationer på sin egen Facebook side, hvor hun bl.a. skriver ” På 1 uge har jeg aflivet min ene schæferhund pga kræft – ugen efter får min anden schæferhund en dødsdom efter 9 uger på et internat. Hvad er sandsynligheden lige for det”

Hundeloven skal efter planen revideres her i 2013, og revisionen er påbegyndt.  

Kort om Cora

  • Cora er en 10 år gammel schæfertæve
  • Cora er en præmieret avls- og brugshund
  • Cora er mor til flere politihunde
  • Cora har ikke været indblandet i bidepisoder før

Foto: Cora af Anja Henning
Kilde: EB.dk

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*