Forside » Arrangementer og udstillinger » Schæferhunden Thor står til aflivning i dag

Schæferhunden Thor står til aflivning i dag

schæfere til hundens dag i tivoliRigspolitiet har stadfæstet påbuddet om aflivning af scæferhunden Thor, der efter planen vil blive aflivet i dag. Noget, der har vakt stor undren og harme blandt rigtig mange hundeejere, og der er iværksat såvel underskriftsindsamling som demonstration.

Thor sagen

Thor tilhører landets pt. mest populære hunderace, nemlig chæferhunden, og han er ejet af 63-årige Jette. En dag da Jette og Thor var ude på deres sædvanlige gåtur, dukkede en mindre hund pludselig frem bag nogle containere. Thor blev forskrækket og markerer.

Jette og ejeren til den lille hund udveksler oplysninger i tilfælde af, at der skulle være sket noget med den lille hund – umiddelbart ser det dog ikke sådan ud, og ejeren søger i første omgang heller ikke dyrlæge.

Dagen efter har den lille hund smerter og ejeren vælger at tage den forbi dyrlægen. Her kan det konstateres, at der er gået betændelse i sårene efter markeringen samt at der er kommet bylder. Af den grund lægges den lille hund i narkose og der isættes dræn.

Sagen anmeldes herefter til politiet og Jette modtager en bøde. Hun erkender sin skyld og betaler bøden – og der står da også anført, at sagen slutter ved anerkendelse af bøden.

Dette er i midlertidig ikke tilfældet, for 2 ½ måned senere, d. 12. november, dukker tre betjente fra Nordsjællands politi op hos Jette for at konfiskere hunden.

Begrundelsen er administrativ og bunder i, at Thor skulle have skambidt en anden hund. I hundeloven er betegnelsen ”skambid” ikke nærmere defineret og da den lille hund nu er blevet syet (fordi den har fået lagt dræn) er det skambids-paragraffen, der benyttes.

Efter en gennemgang af sagen har Rigspolitiet erklæret sig enig med Nordsjællands politi. Thor står derfor – som det ser ud nu – til aflivning i dag kl. 14:00.

Læs også: Politiske reaktioner ovenpå Thor sagen

Knap 7.000 underskrifter i sagen

Der blev startet en underskriftsindsamling i sagen for 2 dage siden og i skrivende stund har knap 7.000 med deres underskrift tilkendegivet at de ønsker aflivningen af Thor stoppet.

Hvis du også vil skrive under, kan du gøre det her (Klik på linket)

Obs.: Når man har skrevet under, bliver man efterfølgende bedt om at bekræfte sin underskrift, så husk at gøre dette, hvis du skriver under.  

Planlagt demonstration

Der er desuden planlagt en demonstration i sagen, så hvis du bor i nærheden af Hillerød eller har mulighed for at komme dertil, løber demonstration af stablen i dag kl. 12:00 foran Hillerød politi station. Adressen er: Østergade 1, 3400 Hillerød.

Facebook grupper i Thor sagen

Der er blevet oprettet flere facebook grupper i forbindelse med Thor sagen. 

To af dem kan du finde her

Demo mod aflivning af schæferhunden Thor

Stop aflivningen af schæferhunden Thor

 

Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*