Forside » Arrangementer og udstillinger » Anders Hallgren seminar: Stress hos hunde

Anders Hallgren seminar: Stress hos hunde

hallgren om stress

Kom med når svenske Anders Hallgren i slutningen af september gæster Vejen med et af sine mest populære og efterspurgte seminarer; Nemlig det spændende og vedkommende endags seminar om stress.

Stress hos hunde

Stress bliver mere og mere udbredt i det moderne samfund, og det påvirker både mennesker og dyr. Stress kommer fra flere kilder, og når det på et tidspunkt fylder for meget, kommer det til udtryk ved en række symptomer.

I starten opstår der en mærkbar forandring i adfærden – der er øget anspændthed, bekymring, angst og irritabilitet, mens der ved længerevarende stresspåvirkning tillige ofte opstår en følelsesmæssig udmattelse.  De sociale konsekvenser viser sig hurtigt i form af gnidninger i relationer med andre, såvel nærtstående som fremmede.

Hvis et individ udsættes for et alvorligt chok eller langvarig stresspåvirkning, kan det også mærkes fysisk, f.eks. i form at svækket immunforsvar og ændringer i de indre organer, primært maven og hjertet. Det efterfølges af andre fysiske symptomer og forskellige mere eller mindre alvorlige sygdomme.

Seminarets fokus

Til seminaret vil vi diskutere flere aspekter af begrebet stress. Man anslår, at der findes to typer af stress;

  • Det endokrine stress, der er baseret på stresshormoner fra kroppens hormonproducerende kirtler, adrenalin og kortisol fra binyrerne.
  • Stress i hjernen, hvilket betyder, at der er en ubalance i hjernens mekanismer til at håndtere stress.

Det er vigtigt at identificere årsagen til stress. Derfor vil Anders Hallgren gennemgå den stressanalyse, som hundepsykologer anvender, når de udreder om der er tale om over- eller understimulering.

For at kunne håndtere stress hos sin hund, er man nødt til at kende til alle de forskellige stressfaktorer i hundens verden. Andes Hallgren vil derfor gennemgå alle de kendte stressfaktorer og forklare, hvad du kan gøre for at undgå dem, så du på den måde kan forebygge problemerne.

Udover forebyggende foranstaltninger vil Hallgren tillige tage forskellige terapiformer op, heriblandt psykologiske, ernæringsbaserede samt medicinske.

Seminaret henvender sig til alle hundeinteresserede, og der behøves ingen særlige kvalifikationer. Der vil ikke blive anvendt ”mystiske” eller svære udtryk, som kræver særligt forhåndskendskab.

Anders Hallgren taler et letforståeligt svensk.

Køb billet

Program for seminaret

09.00: Velkomst og præsentation

09.30-9.45: Historie og definition af stress

09:45-10.00: Introduktion af de to typer af stress; Den endokrine stress og stress i hjernen

10.00-12.00: Den endokrine stress: Binyrehormonernes indvirkning på organismen (adrenalin, noradrenalin og cortisol). Et system, der stræber efter balance. Tyroxinets (skjoldbruskkirtel hormon) virkning på stress. Testosteron er til dels et stress hormon (diskussion om igangværende maskulinisering af vores hunde)

12.00-13.00: Frokost

13.00-13.30: Forskellige former for stresshåndtering. Aktive og passive former for håndtering. Fordele og ulemper.

13:30-14:15: Stress i hjernen: Vanskeligt at skelne fra endokrine stress. Hjernens fysiologiske mekanismer søger at opnå en balance. Sammenhæng mellem stress i hjernen og det endokrine stress.

14:15-15.00: Årsager til forskellige former for stress (genetiske, over- og understimulation, usikkerhed, chok, langvarig anstrengelse eller krav, hormonelle forandringer, sygdom, smerte osv.)

15:00-15.30: Kaffepause

15.30-17:00: Diagnose og behandling af forskellige former for stress. Hvordan kortlægger man stress. Terapeutiske strategier, forskellige medicinske og naturlægemiddel behandlinger.

Spørgetid er indregnet i tidsplanen.

Bemærk at der kan forekomme afvigelser fra tidsplanen.

Arrangementet er uden hund.

Køb billet

Detaljer

Dato: Søndag den 28. september 214

Tidspunkt: Kl. 9.00 – 17.00. Dørene åbner kl. 8.30.

Sted: Baungårdhuset, Baungårdsvej 65, 6600 Vejen. Det ligger ca. 1 kilometer fra motorvejsafkørsel 68, og der er gratis parkering.

Pris:

  • Frem til 1. august 2014: 850 kr. pr. billet (spar 100 kr.)
  • Mængderabat frem til 1. august 2014: 3 billetter for 2.250 kr., dvs. 750 kr. pr. billet (spar 200 kr.)
  • Pris efter 1. august: 950 kr. pr. billet

Inkluderet i prisen: Sandwich med 1 sodavand, frugt, kage, kaffe/the samt isvand.

Køb billet

Obs.: Der er et begrænset antal pladser, og de sælges som først til mølle (så længe der kan købes billetter online, er der billetter at få).

Det er hundenyheder.dk, der står bag arrangementet og eventuelle spørgsmål kan rettes til: info@hundenyheder.dk

Til arrangementet vil vi desuden medbringe et mindre udvalg af varer fra vores webshop, www.vufido.dk, herunder et par gode tilbud. (Vi modtager desværre ikke dankort, men kan modtage kontanter og Mobilepay).

Hvis du har behov for overnatning, kan vi henvise til gode faciliteter til fornuftige priser ved Vejen Idrætscenter, der ligger knap 2 kilometer fra Baungårdhuset. Se mere her >>

NYT – NYT – NYT: Hallgren kommer også lørdag aften

Flere har efterlyst et aftenforedrag med Anders Hallgren, så derfor er der nu planlagt et aftenforedrag lørdag fra klokken 16 -19 – altså dagen inden dette heldagsforedrag.

Titlen på aftenforedraget er “Hundens psykologi – og hundeejerens”, og emnet er lederskab, læring og venskab. Et fantastisk foredrag, hvor Anders Hallgren blandt andet vil give sit bud på, hvordan man udskifter ‘lederen’ med ‘læreren, og får et godt forhold til sin hund, der bygger på venskab og gensidig respekt snarere end frygt.

Læs mere om aftenforedraget her >>

 

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*