Forside » Politik, regler og love » Skal hunde i Europa have godbidder med glasskår?

Skal hunde i Europa have godbidder med glasskår?

aflivning af herreløse hunde

Med kampagnen ”Stop hundedrab i Europa” sætter World Animal Protection fokus på de millioner af herreløse hunde, der dagligt er i fare for at blive slået ihjel med de mest grusomme metoder. Med en ny kampagne vil World Animal Protection stoppe de utallige meningsløse hundedrab.

De fleste danskere har selv oplevet de mange herreløse hunde på rejser i Europa

”Vi får ofte henvendelser fra danskere, som har været på rejse i Europa. De er bekymrede for de mange herreløse hunde. I Danmark ser vi jo ikke herreløse hunde på gaderne, og vi har en lovgivning, der forhindrer, at hundene aflives med inhumane metoder. Vi vil med denne kampagne arbejde for en ny EU-lovgivning, som kan sætte en stopper for de grusomme aflivningsmetoder rundt omkring i Europa”, siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Underskrifter til EU-politikere

World Animal Protection gennemførte i maj 2014 en meningsmåling blandt danske kandidater til EU-Parlamentsvalget. Resultatet viste, at otte ud af ti kandidater ønskede at forbedre dyrevelfærden inden for EU’s grænser. Hvis de gør alvor af dette ønske, kan de danske medlemmer af Europa-Parlamentet bruge deres unikke position til at gøre en forskel for millioner af hunde i Europa.

”Vi har netop startet en underskriftsindsamling, hvor vi beder de danske medlemmer af Europa-Parlamentet om at arbejde for, at alle hunde i Europa er beskyttet af en effektiv lovgivning. For at få så mange underskrifter som muligt har vi brug for den danske befolknings opbakning. Vi bliver nødt til at forbedre livet for de millioner af herreløse hunde i Europa”, udtaler Gitte Buchhave.

Skriv under her

World Animal Protection har med succes forbedret velfærden for hunde i store dele af verden. Organisationen arbejder tæt sammen med regeringer for at få sikret en effektiv lovgivning og ved at rådgive om human og bæredygtig håndtering af hunde.

Hundene bliver blandt andet aflivet ved, at man:

  • Fodrer dem med mad fyldt med glasskår, som skærer dem i stykker indefra
  • Smider dem levende i skraldespanden, hvor de bliver mast eller sulter ihjel
  • Binder dem i skoven og efterlader dem, så de tørster eller sulter ihjel
  • Indfanger og gasser dem

Kampagnen kører de næste måneder og kan støttes på Stophundedrab.dk.

Dette er en advertorial artikel, som kan indeholde kommercielle links

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*