Forside » Politik, regler og love » Smiley-ordning til hundekenneler

Smiley-ordning til hundekenneler

Ny smiley-ordning til hundekenneler på vej. Målet er at højne dyrevelfærden et løft og gøre det tryggere for forbrugerne at købe hund. Samtidig skal Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold gå endnu mere målrettet efter ulovlige hvalpefabrikker.

Fokus på hvalpefabrikker og hundehandlere

Vanrøgtssagen fra Randers har sat fornyet fokus på de urimelige forhold, som hundene hos hundehandlere lever under. Derfor vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen styrke indsatsen, så der kan komme endnu skarpere lys på lovovertræderne og de lyssky hundehandlere.

– Vi har et kæmpe ansvar for at behandle vore dyr ordentligt, og det er helt, helt uacceptabelt, når vi ser gentagne eksempler på vanrøgt af dyr. Der skal slås hårdt ned på den adfærd. Det skal ikke være muligt at tjene penge på bevidst at lade hunde gå for lud og koldt vand, sådan som vi på det seneste har set flere ulykkelige eksempler på. Derfor sætter vi flere kræfter ind på at finde de lyssky hundehandlere, der samvittighedsløst fremavler hunde i deciderede hvalpefabrikker, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en udsendt pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Smiley-ordning skal få tjek på dyrevelfærden

Ministeren vil desuden hjælpe forbrugerne ved at indføre en smiley-ordning for de lovlige danske hundekenneler, hvor langt hovedparten lever op til reglerne for god dyrevelfærd. Smiley-ordningen kendes i forvejen fra restauranter og andre dele af fødevarebranchen, og den skal gøre det lettilgængeligt for forbrugeren at se, hvordan Miljø- og Fødevareministeriet har vurderet dyrevelfærden på den enkelte hundekennel ved de seneste kontrolbesøg.  Fødevarestyrelsen er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvordan smiley-ordningen for de danske hundekenneler konkret skal fungere.

I pressemeddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet udtaler dyrevelfærdsordfører Karina Due fra Dansk Folkeparti;

– Det glæder mig, at ministeren har lyttet til Dansk Folkepartis forslag om en smileyordning. Ingen hunde skal lide, som vi har set det ske i sagen fra Gjerlev. Det kan vi ikke være bekendt. Jeg har store forventninger til de kommende indsatser. Det er meget vigtigt, at Fødevarestyrelsens veterinærrejsehold styrker indsatsen for at komme de ulovlige hvalpefabrikker til livs. Det kan ikke nytte noget, at der bliver ved med at dukke så forfærdelige sager op. Vi skal have det her standset, og det er jeg glad for, at regeringen er med på.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*