Forside » Transport og rejse » I Sverige tager mere end 40 % hunden med på ferie

I Sverige tager mere end 40 % hunden med på ferie

hund med på ferie

En ny rundspørge blandt svenske hundeejere viser, at mere end 40 % tager hunden med på ferie – når ferien vel at mærke holdes i Sverige.

Ferie med hunden

Den svenske webshop VetZoo.se har lavet en rundspørge blandt svenske hundeejere for at spørge ind til sommerferieplanerne. Mere end 2.000 har deltaget i undersøgelsen og næsten halvdelen (43 %) vælger at tage hunden med på ferie, når ferien skal afholdes i det svenske. Anderledes står det til, når turen går udenfor landets grænser – her har blot 4 % af de adspurgte planer om at tage hunden med.

Venner eller familie frem for hundepension

Af de, der ikke tager hunden med på ferie, vælger langt størstedelen at overlade hunden i venner eller families varetægt frem for at benytte en hundepension. Ifølge rundspørgen er der således 23 %, der vælger familie eller venner som pasningsform, mens blot 4 % sender hunden i hundepension.

Hvis man lader andre passe sin hund, er der dog lige et par ting man skal være opmærksom på i forbindelse med forsikringen…
Læs en artikel vi tidligere har skrevet om emnet: Om at passe andres hunde

Svarene i den svenske rundspørge fordeler sig således:

43 %  –  Ja, jeg tager min hund med på ferie i Sverige
4 %  –  Ja, jeg tager min hund med på udlandsferie
18 %  –  Jeg tager slet ikke på sommerferie i år
3 %  –  Jeg kan ikke tage på ferie på grund af min hund
23 %  –  Nej, min hund bliver passet af venner eller familie
4 %  –  Nej, min hund kommer i hundepension
6 %  –  Øvrigt

Hvordan er det mon i Danmark?

For redaktionshundens vedkommende passer den svenske undersøgelse ganske fint. Hun skal nemlig med sin familie i sommerhus i Danmark i løbet af ferien.

Tager du også din hund med på ferie – i Danmark eller udlandet? Deltag i hundenyheder.dk’s hurtige rundspørge, som du finder herunder, så vi kan se, om danskerne adskiller sig fra svenskerne, når det drejer sig om at tage hunden med på ferie.
Svarene offentliggør vi i løbet af juli måned.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*