Forside » Politik, regler og love » Tag hunden med på stranden

Tag hunden med på stranden

hund på strandenEn del hunde lever i særdeleshed op til begrebet ”vandhunde”, og de elsker at kaste sig ud i bølgerne. Som ejer er det også en fornøjelse at se sin legesyge hund få en skøn og anderledes oplevelse end den ”normale” gåtur.

Heldigvis er det på mange strande tilladt at medbringe hunden. Dog er der særlige regler, man som hundeejer bør være opmærksom på.

Snor i sommerperioden

Fra 1. april – 1. oktober skal hunde føres i snor på strandbredden, da der i denne periode må forventes øget aktivitet på strandene. Husk desuden at sørge for skygge og frisk vand til hunden, hvis I opholder Jer på stranden i længere tid.

Løs i vinterperioden

I vinterperioden fra d. 1. oktober til d. 31. marts må hunden være løs på stranden. Dog kun forudsat at du har fuld kontrol over den, og at den ikke er til gene for mennesker eller andre dyr.

Øvrige regler

Da nogle strande har totalforbud mod hunde, er det vigtigt at være opmærksom på skiltningen på din lokale strand. Husk også at være opmærksom på de særlige regler, der er trådt i kraft i forbindelse med indførelsen af den nye hundelov.

Foto: © Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*