Forside » Politik, regler og love » Thors befrier risikerer fængselsstraf

Thors befrier risikerer fængselsstraf

Lars Bo Lomholt og ThorPolitimanden Lars Bo Lomholt, der for ca. 3 måneder stod frem som manden, der havde kidnappet schæferhunden Thor, risikerer nu fængselsstraf.

Anklagemyndigheden lægger op til frihedsstraf

Ifølge TV2.dk lægger anklagemyndigheden op til frihedsstaf i sagen, hvor Statsadvokaten har rejst tiltale mod Lars Bo Lomholt for embedsmisbrug og dokumentfalsk.

Embedsmisbruget forklares med, at Lars Bo Lomholt var iført politiuniform, da han mødte op på internatet og tog Thor med sig. Ved at underskrive en attest med et andet navn end sit eget, gjorde han sig, ifølge anklagemyndigheden, endvidere skyldig i dokumentfalsk.

Senioranklager Line Scharf hos Statsadvokaten for København udtaler; ” Vi forventer, at sagen kan afgøres som en tilståelsessag”.

Lars Bo Lomholt fortryder ikke

Lars Bo Lomholt skriver på sin egen hjemmeside at han for cirka 3 uger siden, fik en uformel orientering af sin advokat, der forklarede, at anklagemyndigheden går efter en betinget frihedsstraf, hvilket jo altså betyder, at han ikke skal i fængsel, med mindre han begår noget tilsvarende kriminalitet i prøveperioden. Nogen formel orientering har han til gengæld ikke modtaget endnu.

På hjemmesiden skriver Lars Bo Lomholt desuden, at han ikke fortryder sin handling et sekund, men at han måske kan fortryde at have underskrevet sig ’J. Jensen’ frem for med sit eget navn. Dette forklarer han med, at det var nødvendigt for ham at få et forspring, så han havde tid til at gemme Thor af vejen, inden han blev afsløret.

Af Lars Bo Lomholts hjemmeside fremgår desuden, at sagen er berammet til juni måned.

Thor sagen kort fortalt

Schæferhunden Thor blev i slutningen af januar kidnappet fra Hillerød Internat, hvor han ventede på aflivning.

Thor skulle aflives pga. skambidsparagraffen, der sidestiller et bid, der skal syes med et skambid, som så igen takseres med aflivning.

Thors kidnapper var politibetjenten Lars Bo Lomholt, der dengang bl.a. udtalte til Lorry, ”Vi politifolk kommer i konflikt med vores egen moral, når fredelige familiehunde aflives for bagateller”.

Lars Bo Lomholt blev fritaget for tjeneste og sigtet for embedsmisbrug og bedrageri.

Kilde: TV2.dk og larsbolomholt.dk

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*