Forside » Forskning, viden og oplysning » Til kamp mod hundeposer på gader og stræder

Til kamp mod hundeposer på gader og stræder

Her må du gerne smide din hundeposeOrganisationen Hold Danmark Rent har netop lanceret et nyt klistermærke i samarbejde med Dansk Kennel Klub. Klistermærket er gratis og er beregnet til at sætte på sin private, udendørs skraldespand, hvis man er træt af hundeposer på fortovet i indkørslen eller forhaven. Altså en form for hjælp til selvhjælp for husejeren.

Hjælp hundeejerne af med deres hundeposer

I Danmark er der ca. 580.000 hunde, der mindst et par gange om dagen træder af på naturens vegne. En del af efterladenskaberne bliver liggende, men en stor del samles op i en hundepose. Desværre ender hundeposerne i en del tilfælde alligevel med at blive smidt på jorden, hvis der ikke er en offentlig skraldespand i umiddelbar nærhed. Og det er ud fra den konklusion, at Organisationen Hold Danmark Rent og Dansk Kennel Klub i samarbejde har produceret det nye klistermærke. Klistermærket kan nemlig stille en masse private skraldespande til rådighed til formålet.

”I stedet for at løfte pegefingre og være sure på hundeejerne, tror vi, det har meget bedre effekt at strække en hjælpende hånd ud. Det er hjælp til selvhjælp for husejerne at tilbyde hundeejerne at benytte ens private skraldespand til de fyldte hundeposer. Mange har måske ikke lyst til at gøre det uden at have fået lov”, forklarer Anne Holm Hansen, direktør i Hold Danmark Rent.

Forslaget er afprøvet i Finland – med succes

Inspirationen til klistermærket fik organisationen Hold Danmark Rent fra et lignende klistermærke, der fungerer med stor succes i den finske by Tampere. Dansk kennel Klub afholdte i starten af 2011 en konkurrence blandt deres medlemmer under titlen ”Alle hader hundelorte”. Målet var at få gode idéer til, hvad der kunne gøres ved problemet og vinderen vandt med et forslag om klistermærker til private skraldespande. Det var derfor oplagt for de to organisationer at realisere forslaget sammen.

Her må du gerne smide din hundepose

Teksten på klistermærket er simpel: ”Her må du gerne smide din hundepose” og tanken er som nævnt, at det skal sættes på den private skraldespand, så man dermed giver hundeejere lov til – helt legalt – at åbne skraldespanden og smide hundeposen deri. Klistermærket uddeles fra i dag gratis i Kvickly og Maxi Zoo over hele landet, og kan derudover bestilles på http://www.holddanmarkrent.dk/ og http://www.dansk-kennel-klub.dk/. Ved bestilling kommer der porto oveni, men klistermærket i sig selv er gratis.

5 kommentarer

 1. KUNNE DET VÆRE EN GOD IDE AT SENDE DISSE MÆRKATER TIL DYRLÆGER, DYREKLINIKKER OG KU-LIFE MAN KUNNE OGSÅ SENDE TIL ALLE KENNELER OG HUNDEOPDRÆTTERE UNDER DANSK KENNEL KLUB…DE KUNNE JO OGSÅ LÆGGES I MAPPEN MED EJERSKIFTPAPIRNE SAMT I BLADET HUNDEN FRA DKK

 2. At få folk til at opsamle Hømhømmer er overhovedet ingen Problem. Det er en opgave som meget let løses!

  Men den kampagne med klistermærker, har åbenbart en så dårlig effekt i Danmark, så ingen gider oplyse om den ringe effekt.

  mvh.
  ulsteen@broendbybredbaand.dk

 3. Frank Christensen

  Der er skam også behov for et klistermærker der forbyder hundelufter at dumpe de ækle hunde høm-høm poser i folks private affaldsbeholder – det er jo ikke alle der er glade for hunde bæ i ens affaldsbeholder. Faktisk burde I oplyse om, at det IKKE er lovligt at smide eget affald i andres private affaldsbeholder – med mindre man udtrykkelig har givet tilladelse til det. Med andre ord – eget affald, herunder hundelort har man selv ansvaret for at bortskaffe på lovlig vis. Altså din hund – din lort – dit ansvar. Min skraldespand – min matrikel – mit ansvar.

 4. Hvordan går. Får jeg fat i sådanne mærker?

 5. Om der så var disse klistermærker på ALLE skraldespande i hele Danmark, ville halvdelen af hundeejerne her i landet STADIG bare lade deres hundelorte ligge midt på fortorvet, i indkørslen, på stien osv osv.

  Det er folks ligegyldighed over for deres omgivelser og andre mennesker der er problemet, ikke at finde skraldespande nok.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*