Forside » Køb af hund » Til kamp mod ulovlig import af hundehvalpe

Til kamp mod ulovlig import af hundehvalpe

engelsk bulldog hvalp Stadig flere hundehvalpe kommer ulovligt til Danmark, primært fra Østlandene. Det giver problemer i forhold til såvel hundenes sundhed og dyrevelfærd, og derfor er det nu blevet besluttet at tage kampen op…

Samarbejde mod importerede hundehvalpe

Fødevarestyrelsen, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening har indgået et samarbejde om at bekæmpe ulovlig import af hundehvalpe. Karina Ryborg, formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, udtaler ”Vi har set grelle overtrædelser af dyreværnsloven, og vi støder ofte på importerede hunde, der enten er direkte syge eller som ikke har de nødvendige vaccinationer”

Hunde fra Østeuropa

De ulovligt importerede hundehvalpe kommer ofte fra Østeuropa. Tit transporteres de bag i en varebil, og det er ikke ualmindeligt at de er yngre end otte uger og dermed taget for tidligt fra moderen. Ofte er der enten falske papirer eller slet ingen papirer med hvalpene, så man kan ikke være sikker på, at de er vaccineret efter reglerne, og selv hvis de er chipmærkede, kan det være vanskeligt at udlede noget om deres herkomst ud fra det.

Hvis en hundesmugler bliver fanget i tolden resulterer det som oftest i, at hundene bliver aflivet, mens smugleren får en bøde. Karina Ryborg mener derfor at problemet skal løses ved at appellere til og informere de danskere, der køber hundene fra de udenlandske leverandører.

Vær opmærksom når du køber hund

Ofte sælges de udenlandske hundehvalpe gennem annoncer på nettet, og af samme grund er der indgået aftaler med nogle af de store hjemmesider, der beskæftiger sig med formidling af hunde, så også de vil sætte fokus på ulovligt importerede hunde.

Til kampagnen er der også lavet en informationshjemmeside, hvor man bl.a. kan få råd til, hvad man bør tjekke, inden hundehvalpen købes. Her rådes der bl.a. til at være opmærksom på følgende

  • Hunden skal være chipmærket inden den er otte uger. Begynder chipkoden med andet end 208, så er hunden med garanti ikke dansk. (Chipkoden er ikke synlig, men kan findes med en scanner)
  • Acceptér kun de originale papirer – aldrig fotokopier
  • Tjek, at hundens id svarer til oplysningerne i de medfølgende dokumenter (stambog, vaccinationsattester, dyrepas mv.)
  • Søg hjælp hos din dyrlæge, hvis du er det mindste i tvivl

Står du og skal have hund, så læs også vores artikel om stamtavle kontra ikke-stamtavle, vores artikel om at købe hund fra et internat samt vores artikel med forslag til hvalpebøger.

Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*