Forside » Bøger, film, TV og nettet » Tip til sommerferielæsning: Bøger om hunde

Tip til sommerferielæsning: Bøger om hunde

sjove hundebøgerDer findes et hav af bøger for hundeinteresserede – rigtig mange af dem er bøger om adfærd og træning, hvilket bestemt er interessant, men til tider kan det også være rart med en ”rigtig” bog af mere underholdende karakter.

Vi har derfor samlet nogle gode bud på sommerferielæsning med fokus på hunde…

 

Den uhyggelige…

Eksperimentet af Dean R. Koontz

Gyseren ”Eksperimentet” er skrevet af forfatter Dean R. Koontz.

I bogen stifter vi bekendtskab med hunden Einstein og aben Outsideren. De to dyr er telepatisk forbundne fra en forsøgsstation, hvor de har været udsat for forskellige eksperimenter, og de repræsenterer henholdsvis det gode (hunden) og det onde (aben).

De to flygter på et tidspunkt fra forsøgsstationen, og hunden Einstein møder på sin flugt den 37-årige Travis. Båndet mellem Einstein og Travis bliver stærkere og stærkere, men alt ånder bestemt ikke idyl, for aben Outsideren er lige i hælene på dem og det samme er FBI, der vil have deres eksperiment tilbage…

De sjove….

Herlige hundeliv af Anne Egede

”Herlige hundeliv” af Anne Egede har måske nok et par år på bagen, men ikke desto mindre er den hylende morsom, så hvis ikke du har læst den endnu, så grib chancen i sommerferien.

I bogen får vi serveret en masse sjove anekdoter fra Anne, der har været omgivet af hunde hele sit liv – både som almindelig hundeejer og opdrætter.

Sit! Af Majse Njor

Majse Njor er kendt for flere af sine yderst sjove bøger, bl.a. ”Michael Laudrups tænder” og denne bog er ingen undtagelse.

I Sit! Følger vi Majse Njors hund Carl igennem et år, og det er ikke så lidt Carl og Majse oplever sammen… Alle oplevelserne bliver præsenteret i klummeform og der er bestemt plads til et grin eller to…

Historien fra det virkelige liv

”Kayo – Strømerens bedste ven”

Mens ingen af to førstnævnte bøger er helt nye, står det anderledes til med den sidste bog. Den har blot et par uger på bagen og skildrer det tætte bånd mellem en hundefører og hans tjenestehund.

Tjenestehunden Kayo blev dræbt, mens den var på patrulje – skudt af en desperat bankrøver på flugt. Det er cirka 4 år siden, og i bogen beskriver hundefører Poul Erik Sørensen det tætte bånd, han havde til sin tjenestehund.

Vi følger historien lige fra den dag, Kayo flytter ind, og får også et spændende indblik i livet som hundefører og træning af politihunde undervejs.

…Og til de mindste…

Molly finder et spor af Isabelle Halvarsson

Dette er den tredje og nyeste bog i Molly serien af Isabelle Halvarsson. I serien følger vi Jack Russell terrier hvalpen Molly på forskellige små eventyr.

Her i bogen får Molly færten af noget rigtig spændende og meget velduftende…

Molly bøgerne er velegnede som højtlæsning til børn fra omkring 6-års alderen.

 

Del gerne dine forslag til god sommerlæsning med fokus på hunden på vores Facebook-side