Forside » Træning og aktivering » Tre idéer til påskehygge med din hund

Tre idéer til påskehygge med din hund

Påske betyder ekstra fridage – i hvert fald for de fleste – og dermed mulighed for ekstra hygge og opmærksomhed til hunden. Få tre idéer her og læs også hvad du skal passe på med.

Denne påske er vejret en blandet fornøjelse, alt efter hvor i landet man befinder sig, så det er ikke sikkert, at alle idéer er lige egnede alle steder alle dage, men heldigvis er der nogen dage og idéer at tage af, så forhåbentligt er der noget, der kan lade sig gøre.

1. Pølsejagt i haven

Hunde og chokolade er en yderst dårlig kombination, så chokoladeægs-jagt er ikke sagen, men hvis du udskifter chokoladeæggene med pølsestykker, har du til gengæld en god aktivitet. De fleste hunde vil finde det sjovt og det trætter dem på en naturlig måde, fordi de får lov at bruge hovedet, når de skal snuse sig frem til pølsestykkerne.

Du kan variere sværhedsgraden alt efter din hunds evner, og i øvrigt tilpasse gemmestederne hundens højde – de nederste grene på et træ er således også fine gennemsteder til de større hunde.

2. Pappåskeæg med godbidder

Hunden skal der ikke snydes for et påskeæg, selvom chokolade er absolut no-go… I mange dagligvarebutikker kan du købe pappåskeæg i påskeperioden. De er som regel ikke specielt dyre, og venter du til helligdagene er startet, bliver de ofte sat ned sammen med resten af påskepynten. De fås i forskellige størrelser, så køb et par stykker af dem, der passer din hunds størrelse – vær opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor stramt de lukker, så hvis de ikke er indpakket, er det en god idé at tjekke, at de ikke er alt for løse.

Fyld nogen af hundens godbidder i æggene og se, om hunden kan knække koden og få dem åbnet. Dette er også en aktivitet, der trætter hunden mentalt (alt efter hvor svært det er for den at åbne papæggene) og tilmed noget, I kan lave indendørs, hvis vejret ikke er til længerevarende udendørs ophold.

3. Strandtur uden snor

1. april skal hunden atter have snor på, når den færdes på stranden, så påsken er sidste chance for at give den gas på stranden inden sommerperioden.

Husk dog at du skal kunne kalde din hund til dig, inden du slipper den løs, og vær desuden opmærksom på skiltningen. Der er nemlig nogen strande hvor der er adgang forbudt for hunde hele året.

…Og så er der det, du skal undgå

  • Som allerede omtalt et par gange i teksten ovenfor er chokolade giftigt for hunde, så vær ekstra opmærksom på dette hvis du f.eks. har børn der skal lege chokoladeægsjagt i haven eller som sidder og hygger med påskeæg i hundens højde.
  • Påskeliljer og andre forårsblomster som f.eks. erantis, anemoner og vintergækker er giftige for hunde. Vær derfor ekstra opmærksom hvis du f.eks. har en frisk hvalp der kan finde på at grave blosterløgene op for at tygge på dem.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*