Forside » Bøger, film, TV og nettet » TV til hunde….

TV til hunde….

TV-reklamer til hundeDen amerikanske TV kanal DogTV satser på hundene. Tanken er, at TV kanalen skal få hundene til at slappe af, når de er alene hjemme. Det skriver 24 timer.

Modvirker separationsangst

TV kanalen DogTV er efter sigende den første TV kanal målrettet familiens firbenede, og tanken bag TV kanalen er, at den skal fungere som beroligende underholdning, når hunden er alene hjemme. Lisa Wilhoit McCormick, medejer af Fido & Co. som står bag TV kanalen udtaler til Reuters ”Vi har fundet ud af, at det hjælper mod separationsangst”.

Hundekanalen synes dog også umiddelbart at mene det seriøst. Såvel farverne, lyden som kameravinklen er nemlig justeret, så det stimulerer hunden, og ikke nok med det – kanalen har også haft bl.a. Victoria Stilwell, der er kendt fra programmet ‘Det er mig eller hunden’ tilknyttet som konsulent i udviklingsfasen.

Kan hunde se TV?

Ifølge en anden af de tilknyttede konsulenter, professor Nicholas Dodman fra Tufts Universitet, er det den moderne tidsalder, der er skyld i, at hunde nu kan se TV. Hvor det gamle analoge signal kun gav hundene mulighed for at se en flimren, er de med det nye digitale signal nemlig i stand til at se komplette billeder.
Ifølge 24 timer vil prisen for DogTV være 4,99 dollars om måneden og der vil kunne vælges mellem 3 forskellige programmer; Afslapning, Stimulering og Komfort.

Danske hundeeksperter er skeptiske

24 timer skriver videre, at såvel Jørgen Mikkelsen, dyrlæge på Åbyhøj Dyreklinik og adfærdsrådgiver, og Irene Jarnved, adfærdsbehandler og træningsinstruktør ved Adfærdscentret, er skeptiske overfor TV kanalen. Jørgen Mikkelsen afviser, at TV skulle kunne afhjælpe separationsangst, mens Irene Jarnved umiddelbart kalder det et meget amerikansk koncept.

Hvis du vil se en forsmag på Dog TV, så besøg kanalens hjemmeside.

Se også den første reklamefilm direkte målrettet hunde.

Foto: ©iStockphoto.com/Joop Snijder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*