Forside » Forskning, viden og oplysning » Varmen kan være hård for hundens poter

Varmen kan være hård for hundens poter

hundepoter og varmt asfalt

De sidste par dage har budt på rigtig høje varmegrader, og især hvis hundens luftetur foregår helt eller delvist på asfalt, er der grund til at være opmærksom.

Asfalt kan blive brandvarmt

De fleste har sikkert på et eller andet tidspunkt prøvet at gå barfodet på asfalt, når solen har skinnet – det gør man sjældent ret længe af gangen, for det er mildest talt brandvarmt! Det er det selvfølgeligt også for vores firbenede venner, der jo ikke har sko eller sandaler på, når de er ude og gå tur, hvilket i værste fald kan resultere i forbrændte hundepoter.

Som sandpapir på hundens poter

Dyrlæge og indehaver af Vejle Dyreklinik og Dyrehospital, Per Nyvang fortæller til tv2.dk, at når en hund løber henover brandvarmt asfalt, svarer det til, at dens poter gnubbes med sandpapir.

Resultatet kan være store, væskende brandvabler, hvilket er yderst følsomt for hunden, da der sidder følenerver i poterne. Udover brandsår er der tillige risiko for, at hunden kan få infektioner i poterne.

Køligt bad til poterne

Hvis uheldet skulle være ude, anbefaler dyrlæge Per Nyvang, at man laver et køligt ”potebad” til hunden. Det er vigtigt, at vandet ikke er iskoldt. Sårene skal holdes fugtige og rene, og så bør man søge dyrlæge.

Dyrlægen vil forbinde brandsårene og give hunden smertestillende. Bandagerne skal skiftes ofte, så nogle gange bliver hunden indlagt, hvis ejeren ikke har mulighed for at skifte bandagerne så ofte, som det er nødvendigt, forklarer Per Nyvang.

Han fortæller endvidere, at langt de fleste hunde kommer sig uden mén, og med korrekt behandling vil hunden typisk være fit for fight i løbet af et par uger.

Kilde: TV2.dk