Forside » Foder og godbidder » Vask ikke hundens madskål i opvaskemaskinen

Vask ikke hundens madskål i opvaskemaskinen

Kom ikke madskålen i opvaskemaskinen

Når man er på udkig efter en vand- eller madskål til familiens firbenede ven, bliver det ofte fremhævet som noget positivt, hvis den kan komme i opvaskemaskinen, men ifølge en hygiejneekspert bør den slet ikke komme i opvaskemaskinen, uanset om den kan tåle det eller ej.

Madskålen bliver ikke desinficeret

Hygiejneekspert og lektor ved Professionshøjskolen Metropol, Michael René, fortæller til tv2.dk, at man aldrig bør vaske hundens madskål (eller evt. den tallerken den har spist af) i opvaskemaskinen – eller for den sags skyld med håndkraft i opvaskebaljen sammen med resten af familiens service.

Hverken varmegraderne i opvaskemaskinen eller opvaskebaljen er høje nok til at desinficere madskålen, hvilket i sidste ende udgør en smittefare.

Michael René foreslår i stedet, at man først skolder madskålen, hvilket vil dræbe alle bakterier og parasitter, og herefter kan man så vaske den.

Bakterier fra hund til menneske

Michael René fortæller til tv2.dk, at man kan få såvel colibakterier fra hunden, når den har vasket sig selv med tungen, samt jordbakterier og campylobacterbakterier, og det kan gøre dig syg.

Han uddyber ”Hunde soignerer sig selv med tungen og bruger tænderne til at fjerne lopper og rense pelsen. Derudover har den snuden og munden nede i græs, jord, døde dyr, som den finder på jorden, andre dyrs efterladenskaber, og hvad den nu ellers finder på sin vej”.

Andre ting, hundeejere bør undgå

Udover at vaske hundens madskål i opvaskemaskinen eller –baljen, peger Michael René på flere andre ting, som hundeejere har en tendens til at gøre, men som han mener, man bør undgå;

  • Lad ikke hunden slikke dig i ansigtet
  • Lad ikke hunden sove i din seng
  • Lad ikke hunden spise af din hånd

Kilde: TV2.dk
Foto: ©iStockphoto.com/mari_art