Forside » Sundhed og sygdom » Vi bruger stadigt flere penge på hunden

Vi bruger stadigt flere penge på hunden

golden retriever hvalpUdgifter til foder, tilbehør og dyrlæge stiger markant på trods af finanskrisen. Eksperter mener, at det er ved at gå for vidt.

Danskere bruger flere penge på kæledyrene

Vi har tidligere skrevet, hvordan amerikanerne bruger løs, når det kommer til deres kæledyr, hele 305 mia. kr. bliver det faktisk til.

Der skal ikke spares på noget, når det kommer til hunden

Mellem jul og nytår kunne man så læse i Politiken, at heller ikke danskerne holder sig tilbage. I Danmark er forbruget til foder og tilbehør til kæledyr steget med intet mindre end 22 % siden 2005. Det er dog langt under halvdelen af, hvad udgifterne til dyrlæge og andre behandlinger er steget. Her er der sket en stigning på hele 56 % siden 2005.

Dyrehandlerbranchen er i fremgang

En analyse foretaget af Nordea viser, at dyrehandlerbranchen er den branche, der er vokset mest, siden finanskrisens start – hele 25 % er det blevet til.

Nordeas globale cheføkonom, Helge Pedersen, øjner ikke noget mætningspunkt i de kommende par år, og han forklarer branchens fremgang med, at danskerne i kriseår sparer mere på materielle goder, men at de samtidig kompenserer for denne ændring, og dét kommer så dyrene til gode.

Hvad er det, vi bruger penge på i dag, som vi ikke brugte penge på tidligere?

Ifølge Anders Høgh, formand for Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforeninger, er folk villige til at betale forholdsvis meget for at få deres kæledyr helbredt. Han peger desuden på, at mulighederne for behandling løbende bliver udviklet og at de nye, mere komplicerede behandlinger er dyrere.

Her på Hunde Nyheder kan vi se i hvert fald tre mulige grunde til, at udgifterne til f.eks. hundeudstyr er steget så forholdsvist meget;

  • Udvalget af hundeudstyr er større end tidligere, så der er ganske enkelt mere at købe
  • Der fokuseres mere på hunde/hundeudstyr end tidligere, f.eks. via internettet, magasiner, tv-programmer osv.
  • Der er en øget bevidsthed omkring, hvordan man selv og ens nærmeste tager sig ud. Og når børnene er klædt på i smart mærketøj, skal hunden selvfølgelig også have en smart line og et matchende halsbånd.

Hvad mener du? Bruger de flere penge på hunden nu end tidligere (det kunne især være interessant, hvis nogen af jer, der har haft hunde de sidste 10-20 år svarede) – og hvorfor er det, vi bruger flere penge nu end tidligere?

Del din mening herunder eller på vores Facebook-side

Kilde: Politiken
Foto: iStockphoto.com/John Madden

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*