Forside » Arrangementer og udstillinger » Videokunstudstilling med hunden i centrum

Videokunstudstilling med hunden i centrum

dog is my co-pilotNår udstillingen ”Dog is my co-pilot” de næste ca. 3 uger kan opleves i Spinderihallerne i Vejle, har du mulighed for at tage hunden med på kunstudstilling. Machine-RAUM står bag udstillingen, hvor otte internationalt anerkendte videokunstnere udstiller værker, der har dét tilfælles, at der indgår hunde på den ene eller anden måde.

Logrende fernisering

I dag, torsdag d. 11. november, er der fernisering på udstillingen ”Dog is my co-pilot”. Ferniseringen starter kl. 16 og hunde er meget velkomne – dog naturligvis under forudsætning af, at de er velopdragne og kan begå sig blandt andre hunde og mennesker.
Til ferniseringen laver kunsthistoriker Eva Sommer en introduktion til udstillingen, hvor hun fortæller, hvordan hunden er blevet brugt i kunsten. Derudover holder dyreadfærdsbehandler Vibeke Reese et indlæg om bl.a. hundens sanser under overskriften “Har hunden blik for kunst? Hvordan opfatter og forstår de firbenede de tobenede?”

Om “Dog is my co-pilot”

Udstillingen kører fra d. 11. november til d. 3. december, og viser i alt 10 videoværker af danske og internationale kunstnere. Udover at alle værker har hunden til fælles, giver de samtidig et historisk perspektiv i brugen af filmmediet. Værkerne bevæger sig således historisk fra filmen ”Den andalusiske hund”, en surrealistisk kortfilm fra 1929 af Salvador Dali og Luis Buñuel til nutidige film som f.eks. Katarzyna Kozyras’ performance ”Lou Salome a Roma. Teatro di cani” fra 2005, hvor hun styrer 2 hundeudklædte mennesker med navn Rilke og Nietzsche.

Information om adresse, periode og pris:

Adresse: Spinderihallerne, Spinderigade 11, 7100 Vejle
Udstillingsperiode: 11. nov. – 3. dec., ons.-fre. kl. 10-17, lør.-søn. 11-17
Entré: Gratis

For mere information: besøg Spinderihallernes hjemmeside

Foto: Ulrik Heltofts: “The open door” (2004) er et af de værker, man kan opleve på “Dog is my co-pilot”. Venligst udlånt af Spinderihallerne i Vejle

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*